Revontulet ja avaruussää 23.11.2017 klo 9

Avaruussää on rauhallista

Avaruussää on rauhallista. Aurinkotuuli on palautunut tavanomaiseksi alkuviikon nopean virtauksen jälkeen. Geomagneettinen aktiivisuus on vähäistä.

Auringonpilkkuja ei ole näkyvillä ja Maata kohti suuntautuvat merkittävät purkaukset ovat epätodennäköisiä.

 

Revontulten todennäköisyys eteläisessä Suomessa

Tänään ja yöllä Huomenna Ylihuomenna
pieni pieni pieni

 

23.11.2017

Aktiivisuus nyt

Avaruussään aktiivisuus nyt

  • Revontulet epätodennäköisiä
  • Revontulet todennäköisiä

Magneettinen aktiivisuus kuluneen vuorokauden aikana

Pylväskaavio näyttää magneettisen häiriöisyyden kuluneen vuorokauden aikana. Asemien sijainti ja viimeisin lukema esitetään myös kartalla.

Revontulten esiintyminen havaintopaikan läheisyydessä on todennäköistä, kun magneettisten häiriöiden voimakkuus ylittää tietyn asemakohtaisen kynnysarvon. Tämä kynnysarvo on esitetty pylväskaaviossa punaisella vaakaviivalla. Kartalla aseman sijainnin osoittava täplä muuttuu punaiseksi, kun viimeisin mittaus ylittää mainitun kynnysarvon.

Tiedot perustuvat Ilmatieteen laitoksen automaattisten magnetometriasemien mittauksiin. Sodankylän mittauksen tuottaa Oulun yliopiston Sodankylän geofysiikan observatorio. Revontulikameroiden kuvia sekä vanhempia magneettikenttämittauksia on saatavissa Auroras Now -palvelusta. Lisätietoa avaruussäästä Teematiedossa. Katso myös pilvisyystilanne. Revontulista ja muista avaruusasioista kerromme myös avaruustutkimuksen Twitter-tilillä.