Uutinen 2.11.2015

Tervetuloa Paikkatietomarkkinoille 3.–4.11.

Ilmatieteen laitos on mukana messuilla esittelemässä avoin data -palveluaan osastolla C3.

Paikkatietoalan maksuton ammattitapahtuma Paikkatietomarkkinat pidetään 3.–4. marraskuuta Messukeskuksen Kokoustamossa Helsingissä. Maanmittauslaitoksen järjestämässä tapahtumassa kuulet, mitä tietoa on tänä päivänä tarjolla ja miten hyödynnät sitä parhaiten – vaikkapa päätöksenteon tukena.

Ilmatieteen laitos on mukana messuilla esittelemässä avoin data -palveluaan osastolla C3. Ilmatieteen laitos on antanut tietoaineistoja maksutta julkiseen käyttöön vuodesta 2013 lähtien. Aineistoihin kuuluu mm. sää-, meri- ja ilmastohavaintoja, sää- ja tutkatietoja ja kansallisten sääennuste- ja merimallien tietoja. Aineistoja avataan vähitellen lisää. Tuoreimpana lisäyksenä ovat kaikki Suomen ilmanlaadun seurannan reaaliaikaiset mittaustiedot. Avoimen datan pääkäyttäjiä ovat sovelluskehittäjät, jotka hyödyntävät Ilmatieteen laitoksen avaamia tietoaineistoja uusien palveluiden, sovellusten ja tuotteiden kehittämisessä.

Tämän vuoden Paikkatietomarkkinoiden teema on "fiksusti yhdessä", ja seminaariohjelmassa pohditaankin uusia yhteistyön muotoja. Yhteistyötä tehdään parhaillaan esimerkiksi kansallisen maastotietokannan luomiseksi.

Uusille innovaatioille tarjotaan puheenvuoro Startup-torilla. Tule mukaan inspiroitumaan ideoista ja keksinnöistä! Tilaisuudessa esitellään paikkatietoa hyödyntäviä sovelluksia tai palveluja.

Ilmatieteen laitoksen Mikko Visa pitää tietoiskuesitelmän Ilmatieteen laitoksen avoimesta datasta keskiviikkona 4.11. klo 13.30 salissa 218. Tule kuulolle!

Lisätietoja:

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu osoitteessa www.paikkatietomarkkinat.fi

Ilmatieteen laitoksen avoin data: www.ilmatieteenlaitos.fi/avoin-data