Uutinen 4.2.2016

Ilmastokatsaus siirtyy verkkoon

Vuodesta 1881 lähes yhtäjaksoisesti ilmestynyt kuukausittainen sää- ja ilmastokatsaus muuntuu verkkojulkaisuksi.
Kuva: Janne Pulkkinen

Ilmastokatsaus ja sen edeltäjät "Månadsöfversigt af Väderleksförhållanden i Finland" ja "Kuukausikatsaus Suomen ilmastoon" ovat taustoittaneet Suomen säätä ja ilmastoa jo noin 130 vuoden ajan. Yksi ajanjakso päättyy, sillä lehden sisältöä tuotetaan jatkossa vain internetiin ja paperilehden painaminen loppuu.

Muutos ei edellytä lukijoilta toimenpiteitä ja paperilehden laskutus lakkaa automaattisesti. Jatkossa sää- ja ilmastoaiheisia artikkeleita julkaistaan ilmaiseksi osoitteessa:

www.ilmastokatsaus.fi

Ilmastokatsaus vain uudistuu

Vaikka osa varmaan haikeana lukee viimeistä painettua Ilmastokatsaus-lehteä, emme kuitenkaan koe lopettavamme pitkäikäistä perinnettä. Ilmastokatsaus elää mukana muuttuvassa maailmassa ja jatkossa tuomme vastaavaa sisältöä nopeammin lukijoiden saataville verkkomaailmassa. Muutoksen myötä visuaalisuus ja vuorovaikutteisuus korostuvat muun muassa animaatioiden, videoiden ja linkkien avulla. Lukijat saavat siis jatkossa entistä monipuolisemman ja näyttävämmän tietopaketin Suomen ja maailman säästä sekä ilmastosta, ilman yli kuukauden viivettä!

Otamme mielellämme vastaan kommentteja ja kehitysehdotuksia verkkojulkaisusta sähköpostitse osoitteeseen: ilmastopalvelu@ilmatieteenlaitos.fi

Kiitän kaikkia lukijoita menneistä vuosista ja toivon mahdollisimman monen jatkavan Ilmastokatsauksen parissa verkossa – vaikka jo heti!

Pauli JokinenPäätoimittaja