Uutinen 9.3.2016

Paikallissäässä uusia palveluja

Verkkopalvelumme Paikallissää-sivulle on lisätty käyttäjiemme toivomia palveluja, kuten 10 vuorokauden ennuste säämerkeillä ja 5 minuutin välein päivittyvä tutka-animaatio.

Verkkopalvelumme Paikallissään ennusteeseen on lisätty uusi välilehti, josta on nähtävissä 10 vuorokauden päivittäiset sääennusteet säämerkeillä. Päivää voi vaihtaa napauttamalla ylärivillä haluaansa päivää. Sääennusteen toteutumisen todennäköisyyttä kuvaava käyrämuotoinen esitys on edelleen tallessa omalla välilehdellä.

Paikallissääsivun alalaidan tutkakuva on muutettu tunnin mittaiseksi tutkahavaintojen animaatioksi, joka etenee 5 minuutin aika-askelin. Tutka-animaatiosta on nopeasti nähtävissä lähialueella liikkuvat sadealueet ja havaitut salamaniskut.

Paikalliset säähavainnot kohtaan on tehty muutoksia:

  • Kastepiste on muutettu Sää-käyrällä valinnaiseksi. Kastepisteen saa näkyville napauttamalla "Kastepiste"-selitettä, joka näkyy harmaana taulukon alalaidassa. (Samalla toiminnolla myös muita käyrillä esitettyjä havaintosuureita voi piilottaa tai tuoda näkyville.)

  • Vuorokausiarvot-välilehdellä näytetään nyt myös maanpinnan alin lämpötila. Tämän tiedon avulla voi kasvukaudella nähdä onko maanpinnassa ollut hallaa.

Lisätietoa:

Tutustu uudistuneeseen Paikallissää-sivuunSääpalvelut verkossa: www.ilmatieteenlaitos.fi/saapalvelut-verkossa

Kuinka onnistuimme?

Voit antaa palautetta Facebook-sivuillamme facebook.com/fmibeta tai verkkosivujemme palautelomakkeella.