Uutinen 11.7.2014

SuomiAreenalla tavataan!

Porissa keskustellaan liikenteen turvallisuudesta.

Pitäsikö promillerajoja laskea teillä ja vesillä? Mikä pelottaa eniten kesäliikenteessä? Miten suojaudut veneillessä ukkoselta?

Kevään ja alkukesän aikana Trafi, Ilmatieteen laitos ja poliisi ovat esittäneet somessa erilaisia kysymyksiä kesäliikenteeseen liittyen ja mielipiteitä on annettu runsaasti. Keskustelu jatkuu SuomiAreenalla Porissa 15.7.2014 klo 10.30-11.45, kun liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko, poliisiylijohtaja Mikko Paatero, Trafin pääjohtaja Kari Wihlman ja Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas kertovat mielipiteensä asioista.

Nettikansa on puhunut: promillet alas

Kysymys promillerajan laskemisesta on puhuttanut vastaajia eniten. "On hieno tulos, että lähes kaksi kolmasosaa vastaajista oli valmis laskemaan promillerajaa tai ottamaan käyttöön jopa nollatoleranssin tieliikenteessä. Myös vesillä promillerajan lasku sai kannatusta", toteaa Trafin Wihlman: "Liikenne ja alkoholi eivät sovi yhteen missään tilanteessa ja vaikka kyse on vain somekyselystä, niin asiaa ei pidä missään tapauksessa ohittaa kevyesti."

Kevään ja alkukesän aikana kysymyksillä on kartoitettu myös mm. sitä, mitkä asiat koetaan kesäliikenteen suurimmiksi riskitekijöiksi ja miten liikenteen turvallisuutta voitaisiin parantaa. Kysymyksiin on tullut sadoittain vastauksia ja paljon erilaisia kommentteja. Lisää nettikansan mielipiteitä polttaviin kysymyksiin paljastetaan SuomiAreenan keskustelussa heinäkuussa.

Tervetuloa mukaan STOP – pysäyttävää tietoa arjen turvallisuudesta-tilaisuuteen kuulemaan, miten kesäliikenteen turvallisuutta voidaan parantaa ja mitä vinkkejä johtajat antavat.

Tilaisuus Porin SuomiAreenalla 15.7.2014 klo 10.30 - 11.45kauppakeskus BePopissa.

Voit seurata keskustelua myös hashtagilla #stopPori ja #suomiareena.

Trafi: www.twitter.com/Trafi, www.facebook.com/Trafi.FinlandIlmatieteen laitos: www.twitter.com/meteorologitPoliisi: www.facebook.com/SuomenpoliisiUusia kysymyksiä julkaistaan viikoittain osoitteessa: http://trafi.screen.io/stop