Avaruussää 26.10.2016 klo 9

Lähivuorokausina odotettavissa on runsaasti heikohkoa tai kohtalaista aktiivisuutta.

Eilen Maan saavuttanut aurinkotuulen nopea virtaus aiheutti kohtalaista geomagneettista aktiivisuutta, mutta pilvisyys esti moni paikoin revontulten näkymisen.

Auringon kiekolla on tällä hetkellä useita koronan aukkoja, jotka tuottavat nopeaa aurinkotuulta. Kohtalainen tai heikohko geomagneettinen aktiivisuus jatkunee siis vielä lähivuorokausina ja revontulten todennäköisyyden eteläisessä Suomessa on arvioitu olevan kohtalaisen. Pilvisyys kuitenkin haitannee edelleen katselua.

 

Revontulten todennäköisyys eteläisessä Suomessa

Tänään ja yöllä Huomenna 2–3 vrk.
kohtalainen
todennäköisyys
kohtalainen
todennäköisyys
kohtalainen
todennäköisyys

 

26.10.2016

Aktiivisuus nyt

Avaruussään aktiivisuus nyt

  • Revontulet epätodennäköisiä
  • Revontulet todennäköisiä

Magneettinen aktiivisuus kuluneen vuorokauden aikana

Pylväskaavio näyttää magneettisen häiriöisyyden kuluneen vuorokauden aikana. Asemien sijainti ja viimeisin lukema esitetään myös kartalla.

Revontulten esiintyminen havaintopaikan läheisyydessä on todennäköistä, kun magneettisten häiriöiden voimakkuus ylittää tietyn asemakohtaisen kynnysarvon. Tämä kynnysarvo on esitetty pylväskaaviossa punaisella vaakaviivalla. Kartalla aseman sijainnin osoittava täplä muuttuu punaiseksi, kun viimeisin mittaus ylittää mainitun kynnysarvon.

Tiedot perustuvat Ilmatieteen laitoksen automaattisten magnetometriasemien mittauksiin. Sodankylän mittauksen tuottaa Oulun yliopiston Sodankylän geofysiikan observatorio. Revontulikameroiden kuvia sekä vanhempia magneettikenttämittauksia on saatavissa Auroras Now -palvelusta. Lisätietoa avaruussäästä Teematiedossa.