Avaruussää 21.2.2017 klo 11:30

Avaruussää on melko rauhallista. Aktiivisia jaksoja voi esiintyä.

Aurinkotuulen nopeus on hieman tavanomaista suurempi. Lievästi nopeutuneen aurinkotuulen lähteenä on laaja koronan aukko Auringon eteläisellä puoliskolla. Maa pysynee sen vaikutuspiirissä lähes koko viikon. Nopean virtauksen voimakkain osa menee kuitenkin Maan ohi eteläpuolelta, joten avaruussään aktiivisuus pysynee enimmäkseen vähäisenä vielä tänään.

Pienet geomagneettiset myrskyt ovat mahdollisia keskiviikkoillasta perjantaihin. Tuolloin Maa on keskellä yllä mainitusta koronan aukosta lähtenyttä virtausta.

 

Revontulten todennäköisyys Etelä-Suomessa

Tänään ja yöllä Huomenna 2–3 vrk.
pienehkö
todennäköisyys
pienehkö
todennäköisyys
kohtalainen
todennäköisyys

 

21.2.2017

Aktiivisuus nyt

Avaruussään aktiivisuus nyt

  • Revontulet epätodennäköisiä
  • Revontulet todennäköisiä

Magneettinen aktiivisuus kuluneen vuorokauden aikana

Pylväskaavio näyttää magneettisen häiriöisyyden kuluneen vuorokauden aikana. Asemien sijainti ja viimeisin lukema esitetään myös kartalla.

Revontulten esiintyminen havaintopaikan läheisyydessä on todennäköistä, kun magneettisten häiriöiden voimakkuus ylittää tietyn asemakohtaisen kynnysarvon. Tämä kynnysarvo on esitetty pylväskaaviossa punaisella vaakaviivalla. Kartalla aseman sijainnin osoittava täplä muuttuu punaiseksi, kun viimeisin mittaus ylittää mainitun kynnysarvon.

Tiedot perustuvat Ilmatieteen laitoksen automaattisten magnetometriasemien mittauksiin. Sodankylän mittauksen tuottaa Oulun yliopiston Sodankylän geofysiikan observatorio. Revontulikameroiden kuvia sekä vanhempia magneettikenttämittauksia on saatavissa Auroras Now -palvelusta. Lisätietoa avaruussäästä Teematiedossa. Katso myös pilvisyystilanne.