Avaruussää 27.11.2014 klo 11

Avaruussää on rauhallinen.

Todennäköisyydet

Ilmiö Tänään ja yöllä Huomenna Ylihuomenna 3–5 vrk
Revontulia Etelä-Suomessa

hyvin pieni

hyvin pieni

hyvin pieni

hyvin pieni

Häiriöitä radioliikenteessä pienehkö pienehkö pienehkö pienehkö
Revontulten todennäköisyys arvioidaan vain Etelä-Suomeen, koska Lapissa revontulet ovat yleisiä rauhallisenkin avaruussään aikana eli niiden todennäköisyys on aina suuri. Lähihetkiennusteeksi koko Suomeen suosittelemme Auroras Now -palvelua.

Tutkijan tilannearvio

Avaruussää on viime päivinä ollut hyvin rauhallinen. Auringossa ei ole tapahtunut merkittäviä purkauksia, ja aurinkotuuli on ollut hidasta.

Aurinkotuulen ennustetaan olevan lähipäivinä rauhallista, joten revontuliaktiivisuutta ei ole odotettavissa tavanomaisen revontulivyöhykkeen eteläpuolella. Auringossa on muutamia kohtalaisen kokoisia pilkkuryhmiä, mutta ne ovat olleet viime päivinä hiljaisia, ja suurta roihupurkausta pidetään hyvin epätodennäköisenä. Keskikokoisia saattaa esiintyä.

Avaruussäätiedotuksen testijakso käynnissä

Ilmatieteen laitos kehittää uutta avaruussääpalvelua. Tällä sivulla kokeilemme avaruussäätiedotusten julkaisemista. Tiedotuksia tehdään alkuvaiheessa epäsäännöllisesti.

Koska palvelu on kehitysvaiheessa, sen sisältö voi muuttua ennakkoilmoituksetta. Tutustu myös tulkintaohjeeseen.

Otamme mielellämme vastaan palautetta palvelusta. Voit käyttää sivuston palautelomaketta tai lähettää sähköpostia osoitteeseen tiera.laitinen@fmi.fi

27.11.2014

Asteikko

Ilmiöiden todennäköisyydet arvioidaan neliportaisella asteikolla:

  • hyvin pieni
  • pienehkö
  • merkittävä
  • suuri.