Avaruussää 27.4.2017 klo 10

Avaruussää on pääosin rauhallista

Lähes viikon kestänyt nopean aurinkotuulen virtaus on loppumaisillaan. Avaruussää on palautumassa rauhalliseen tilaan. Geomagneettinen aktiivisuus on laskenut. Uusia nopeita virtauksia ei ole lähiaikoina odotettavissa.

Pienet geomagneettiset myrskyt ovat edelleen mahdollisia. Revontulien todennäköisyys eteläisessä Suomessa on matala.

Auringon pinnalla on näkyvissä kaksi auringonpilkkuryhmää. Merkittäville röntgensäteilyn leimahduksille alttiita alueita ei ole. Maata kohti purkautuneita Auringon hiukkaspilviä ei ole havaittu.

 

Revontulten todennäköisyys Etelä-Suomessa

Tänään ja yöllä Huomenna 2–3 vrk.
pienehkö
todennäköisyys
pienehkö
todennäköisyys
pieni
todennäköisyys

 

27.4.2017

Aktiivisuus nyt

Avaruussään aktiivisuus nyt

  • Revontulet epätodennäköisiä
  • Revontulet todennäköisiä

Magneettinen aktiivisuus kuluneen vuorokauden aikana

Pylväskaavio näyttää magneettisen häiriöisyyden kuluneen vuorokauden aikana. Asemien sijainti ja viimeisin lukema esitetään myös kartalla.

Revontulten esiintyminen havaintopaikan läheisyydessä on todennäköistä, kun magneettisten häiriöiden voimakkuus ylittää tietyn asemakohtaisen kynnysarvon. Tämä kynnysarvo on esitetty pylväskaaviossa punaisella vaakaviivalla. Kartalla aseman sijainnin osoittava täplä muuttuu punaiseksi, kun viimeisin mittaus ylittää mainitun kynnysarvon.

Tiedot perustuvat Ilmatieteen laitoksen automaattisten magnetometriasemien mittauksiin. Sodankylän mittauksen tuottaa Oulun yliopiston Sodankylän geofysiikan observatorio. Revontulikameroiden kuvia sekä vanhempia magneettikenttämittauksia on saatavissa Auroras Now -palvelusta. Lisätietoa avaruussäästä Teematiedossa. Katso myös pilvisyystilanne.