Kansainväliset projektit

Tarjoamme asiantuntijapalveluita kansainvälisiin hankkeisiin kaikissa sää- ja turvallisuuspalveluihin sekä ilmakehän tutkimustoimintaan liittyvissä kysymyksissä.

Asiantuntijapalveluiden kansainvälisten projektien kohdemaat.

 

Ilmatieteen laitos on sää- ja ilmastoalan kansainvälisen yhteistyön konkari, olemme toteuttaneet hankkeita jo 1970-luvulta alkaen eri puolilla maailmaa. Lisääntynyt tietoisuus ja julkinen keskustelu ilmakehän ilmiöistä ovat entisestään lisänneet kiinnostusta kansallisten ilmatieteen laitosten tuottamiin palveluihin ja niihin kohdistuvat vaatimukset ovat jatkuvasti lisääntyneet ympäri maailmaa. Sopeutuminen ilmastonmuutokseen luo myös lisäpaineita vaarallisten sääilmiöiden varautumiseen kun ilmaston käytös muuttuu totutusta.

 

Ilmatieteen laitos pyrkii omien hankkeidensa kautta parantamaan kansallisten sää- ja ilmastopalveluiden tasoa ja kestävää kehitystä ja tätä kautta turvaamaan väestön turvallisuuden ja talouden kehityksen edellytykset. Tyypillisessä hankkeessa keskitytään ennakkovaroitustoiminnan kehittämiseen, sisältäen koulutusta ja yhteistyötä sää- ja ilmastohavaintojen, tietoliikenteen, numeeristen mallien, datan käsittelyn, ennustustoiminnan, varoitusten räätälöinnin ja lopulta varoitusten vaikuttavuuden kehittämiseksi.

Kansainvälisiin hankkeisiin ja kehitysyhteistyöhön osallistuu Ilmatieteen laitoksen kokeneita erikoisasiantuntijoita lähestulkoon kaikilta laitoksen osaamisalueilta. Ilmatieteen laitoksen kansainvälisiä hankkeita koordinoi tehtävää varten perustettu kansainväliset projektit -ryhmä, jonka päällikkönä toimii Antti-Pekka Hyvärinen.

Tutustu projektireferensseihimme

 

Kuva: Jaakko Nuottokari
 

 

Yhteystiedot

Sähköposti: expert.services@fmi.fi

 

Harri Pietarila
Yksikönpäällikkö

tel. +358 50 337 8224

 

Antti Hyvärinen
Ryhmäpäällikkö

tel. +358 40 515 2004

Esitteitä