Säätiedotus 21.8.2018 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Maan itäosassa tulee monin paikoin sadekuuroja, muualla vain paikoin. Iltaa kohti sää poutaantuu.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa:

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja paikoin sadekuuroja. Illasta alkaen selkeää tai puolipilvistä ja poutaa. Päivän ylin lämpötila on tänään 14...19 astetta, huomenna vähän korkeampi. Yön alin 3...9 astetta, Pohjanmaalla mahdollisesti hallaa. Heikkoa tai kohtalaista, etelässä puuskaista luoteistuulta. Yöllä tuuli heikkenee.

Maan itäosassa:

Puolipilvistä tai pilvistä ja sadekuuroja, mahdollisesti ukkosta. Iltaa kohti poutaa ja selkeämpää. Huomenna päivällä pilvisyys vaihtelee. Päivän ylin lämpötila on tänään ja huomenna 15...18 astetta, yön alin 6...11 astetta. Enimmäkseen kohtalaista ja puuskaista luoteistuulta, huomenna tuuli heikkenee.

Lapissa:

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja paikoin sadekuuroja. Yöllä ja aamulla poutaa. Päivän ylin lämpötila on tänään 9...14 astetta, huomenna sama tai vähän korkeampi. Yön alin 2...6 astetta, paikoin hallaa. Heikkoa tai kohtalaista lännen ja luoteen välistä tuulta.

Tuulivaroitus maa-alueille:

Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa luoteistuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Säätiedotus merenkulkijoille 21.8.2018 klo 12

Kovan tuulen varoitus:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeren itäosa, Saaristomeri ja Selkämeri:

Luoteistuulta 14 m/s.

Huomautus veneilijöille:

Pohjois-Itämeren länsiosa, Ahvenanmeri, Merenkurkku, Perämeri ja Saimaa:

Luoteistuulta 12 m/s.

Suomen itäpuolella oleva matalapaine liikkuu itään. Korkeapaineen selänne vahvistuu vähitellen lännestä Suomeen.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahden itäosa:

Luoteenpuoleista tuulta 10-14 m/s, yöstä alkaen 8-12 m/s. Huomenna iltapäivällä lännenpuoleista tuulta. Tänään paikoin sadekuuroja, mahdollisesti ukkosta, muuten hyvä näkyvyys.

Suomenlahden länsiosa, Pohjois-Itämeren itäosa, Saaristomeri ja Selkämeri:

Luoteenpuoleista tuulta 10-14 m/s, yöllä 6-10 m/s. Huomisaamuna lännenpuoleista tuulta 4-8 m/s. Huomenna päivällä voimistuvaa lounaistuulta, huomenna iltapäivällä 8-12 m/s. Hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeren länsiosa ja Ahvenanmeri:

Luoteenpuoleista tuulta 8-12 m/s. Illalla tuuli heikkenee, yöllä lännenpuoleista tuulta 3-7 m/s. Huomenna aamupäivällä voimistuvaa lounaistuulta, huomenna iltapäivällä 8-12 m/s. Hyvä näkyvyys.

Merenkurkku ja Perämeri:

Luoteenpuoleista tuulta 8-12 m/s, yöllä 6-10 m/s. Huomisaamuna lännenpuoleista tuulta 3-7 m/s. Huomenna aamupäivällä voimistuvaa lounaistuulta, huomenna iltapäivällä 8-12 m/s. Hyvä näkyvyys.

Saimaa:

Luoteenpuoleista tuulta 7-12 m/s. Yöllä tuuli heikkenee, huomisaamuna 4-8 m/s. Huomenna iltapäivällä lännenpuoleista tuulta. Tänään sadekuuroja, mahdollisesti ukkosta, muuten hyvä näkyvyys.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat ennusteet Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 3,85 €/min + pvm)

Mennyt sää

Ilmastotilastot numerosta 0600 10601 arkisin kello 9 -15. Hinta 4,01 €/min + pvm. Tarjoamme myös ilmastokonsultointia!

Twitter