Säätiedotus 17.8.2018 klo 6

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Etelässä ja idässä on päivällä aurinkoista poutasäätä. Pohjoisessa ja lännessä pilvisyys on runsaampaa ja ajoittain tulee sadekuuroja, myöhemmin myös ukkoskuuroja.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa:

Verrattain selkeää tai puolipilvistä ja poutaa. Alueen länsiosassa kuitenkin vaihtelevaa pilvisyyttä ja päivällä yksittäisiä sadekuuroja. Illemmalla ja yöllä Pohjanmaan tienoilla yleisemmin sade- ja ukkoskuuroja, jotka voivat paikoin olla voimakkaita. Päivän ylin lämpötila 21...25 ja yön alin 14...18 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelänpuoleista tuulta, alueen länsiosassa tuuli on navakkaa ja puuskaista.

Lapissa:

Puolipilvistä tai pilvistä ja melko yleisesti sadekuuroja. Päivällä tilapäisesti poutaisempaa, mutta illemmalla taas yleisemmin sadekuuroja, mahdollisesti ukkosta. Päivän ylin lämpötila 16...21 ja yön alin 10...15 astetta. Kohtalaista tai navakkaa sekä puuskaista etelänpuoleista tuulta.

Tuulivaroitus maa-alueille:

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Säätiedotus merenkulkijoille 17.8.2018 klo 6

Kovan tuulen varoitus:

Ahvenanmeri ja Pohjanlahti:

Etelätuulta 14 m/s.

Huomautus veneilijöille:

Pohjois-Itämeri ja Saaristomeri:

Etelätuulta 12 m/s.

Aallokkovaroitus:

Perämeren pohjoisosassa esiintyy kohtalaista aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus ylittää 2,5 metriä.

Pohjois-Atlantilla oleva laaja matalapaineen alue liikkuu kohti Skandinaviaa. Illemmalla kylmä rintama saapuu Pohjanlahdelle lännestä sade- ja ukkoskuuroineen.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Suomenlahti ja Saimaa:

Etelänpuoleista tuulta 4-8 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Etelätuulta 8-12 m/s, iltapäivällä Ahvenanmerellä 11-14 m/s. Yöllä tuuli heikkenee, aamuyöstä alkaen lännen ja lounaan välistä tuulta 4-8 m/s. Hyvä näkyvyys, illalla sadekuuroja, mahdollisesti ukkosta.

Pohjanlahti:

Etelänpuoleista tuulta 11-14 m/s. Myöhemmin iltapäivällä ja illalla tuuli on puuskaista erityisesti Selkämerellä ja Merenkurkussa. Enimmäkseen hyvä näkyvyys, illemmalla ja yöllä paikoin sade- ja ukkoskuuroja.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat ennusteet Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 3,85 €/min + pvm)

Mennyt sää

Ilmastotilastot numerosta 0600 10601 arkisin kello 9 -15. Hinta 4,01 €/min + pvm. Tarjoamme myös ilmastokonsultointia!

Twitter