Säätiedotus 19.10.2017 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Kylmempää ilmaa virtaa pohjoisesta koko maahan. Maan etelä- ja keskiosassa tulee paikoin vesikuuroja, Pohjois-Pohjanmaalla ja Länsi-Lapissa sataa paikoin lunta tai räntää.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan etelä- ja keskiosassa:

Puolipilvistä tai pilvistä, lounaassa selkeämpää. Paikoin vesikuuroja, huomenna alueen pohjoisosassa myös räntäkuuroja. Päivän ylin lämpötila on tänään ja huomenna 2...6, lounaassa 5...9 astetta. Yön alin lämpötila +3...-4 astetta. Heikkoa tai kohtalaista pohjoisen ja lännen välistä tuulta.

Maan pohjoisosassa:

Alueen itäosassa vaihtelevaa pilvisyyttä ja yksittäiset lumikuurot mahdollisia. Alueen länsiosassa enimmäkseen pilvistä ja pohjoisesta alkaen paikoin lumi- tai räntäsadetta, Pohjois-Pohjanmaalla vasta yöllä. Huomenna selkeämpää ja enimmäkseen poutaa. Päivän ylin lämpötila on tänään 0...+4 astetta, huomenna alempi. Yön alin lämpötila -1...-10 astetta. Heikkoa pohjoisenpuoleista tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 19.10.2017 klo 12

Korkeapaineen selänne, joka ulottuu Norjan mereltä Etelä-Skandinaviaan, vahvistuu vähitellen ja siirtyy vähän itään. Pohjoinen ilmavirtaus heikkenee. Huomenna aamulla luoteesta saapuu heikko matalapaineenkeskus Perämerelle, mikä voi voimistaa tuulia paikoin.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Selkämeri:

Luoteistuulta 4-8 m/s. Yöstä alkaen lännen ja luoteen välistä tuulta 1-6 m/s. Tänään Suomenlahdella yksittäisiä sadekuuroja, muuten enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Merenkurkku ja Perämeri:

Pohjoisen ja luoteen välistä tuulta 3-7 m/s. Yöllä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-6 m/s. Huomenna aamulla pohjoisesta alkaen koillistuulta 6-10 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys, paikoin vesikuuroja.

Saimaa:

Luoteenpuoleista tuulta 4-8 m/s, yöstä alkaen 1-4 m/s. Mahdollisesti yksittäisiä sadekuuroja.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat ennusteet Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 3,85 €/min + pvm)

Mennyt sää

Ilmastotilastot numerosta 0600 10601 arkisin kello 9 -15. Hinta 4,01 €/min+pvm. Tarjoamme myös ilmastokonsultointia!

Sää maailmalla

Maailman ilmatieteen järjestö WMO:n palvelusta näet sääennusteen ja -havainnot lukuisiin paikkohin ympäri maailmaa.

World Weather Information Service

Twitter