Säätiedotus 19.4.2018 klo 19

Tiedotukseen sisältyy varoituksia.

Maan etelä- ja keskiosassa on selkeää ja poutaa, huomenna on hieman pilvisempää. Uusi sadealue saapuu yöllä maan pohjoisosaan lännestä.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Maan eteläosassa:

Selkeää ja poutaa. Yöllä hieman lisääntyvää pilvisyyttä. Yön alin lämpötila 0...+4 astetta. Päivän ylin 13...19 astetta, sisämaassa lämpimintä. Heikkoa tai kohtalaista luoteenpuoleista tuulta, päivällä lounaanpuoleista tuulta.

Maan keskiosassa:

Melko selkeää. Yöllä pilvistyvää ja aamusta alkaen Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa vesi- tai räntäsadetta, muuten paikoin vesikuuroja. Yön alin lämpötila -1...+3 astetta. Päivän ylin 10...15, idässä 2...7 astetta. Heikkoa tai kohtalaista luoteenpuoleista tuulta, päivällä lounaanpuoleista tuulta.

Maan pohjoisosassa:

Puolipilvistä tai pilvistä ja paikoin vähän lumi- tai vesisadetta. Yöllä lännestä alkaen yleisesti lumisadetta, lounaassa myös vesisadetta. Yön alin lämpötila 0...-8 astetta, kylmintä idässä. Päivän ylin 2...7 astetta, Itä- ja Pohjois-Lapissa +1...-3 astetta. Heikkoa tai kohtalaista pohjoisenpuoleista tuulta, aamulla etelän ja idän välistä tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 19.4.2018 klo 19

Skandinaviassa oleva korkeapaineen selänne liikkuu Suomeen. Aamulla osakeskus lähestyy luoteesta Perämerta.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Suomenlahti:

Lännen ja luoteen välistä tuulta 5-8 m/s, länsiosassa paikoin 10 m/s. Yöllä heikkenevää pohjoisen ja luoteen välistä tuulta, keskiyön jälkeen 3-6 m/s. Aamulla lounaanpuoleinen tuuli voimistuu, iltapäivällä 7-11 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys, aamulla mahdollisesti utua tai sumua.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Lännestä alkaen tilapäisesti suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Aamuyöllä lounaanpuoleinen tuuli voimistuu, iltapäivällä 7-11 m/s. Hyvä näkyvyys, aamulla lännestä alkaen mahdollisesti utua tai sumua.

Selkämeri:

Luoteistuulta 5-8 m/s. Yöllä lännestä alkaen tilapäisesti suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Aamuyöllä lounaanpuoleista tuulta jälleen 5-8 m/s. Päivällä tuuli heikkenee. Hyvä näkyvyys, aamulla lännestä alkaen mahdollisesti utua tai sumua.

Merenkurkku ja Perämeri:

Vähitellen voimistuvaa ja etelänpuolelle kääntyvää tuulta, aamulla 6-10 m/s. Iltapäivällä tuuli heikkenee. Yöllä vesisadetta, aamulla mahdollisesti utua tai sumua.

Saimaa:

Luoteenpuoleista tuulta 2-6 m/s. Yöstä alkaen suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 0-3 m/s. Iltapäivällä etelänpuoleista tuulta 3-7 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys, aamulla mahdollisesti utua tai sumua.

Säätiedotus 2 vrk merenkulkijoille 19.4.2018 klo 19

Odotettavissa torstai-illasta perjantai-iltaan:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Lounaanpuoleista tuulta alle 14 m/s. Yöllä tuuli kääntyy luoteenpuolelle. Lauantaina Suomenlahdella kovan tuulen todennäköisyys 20 prosenttia.

Selkämeri ja Merenkurkku:

Voimistuvaa pohjoisenpuoleista tuulta, yöstä alkaen alle 14 m/s.

Perämeri:

Enimmäkseen heikkoa tuulta.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat ennusteet Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 3,85 €/min + pvm)

Mennyt sää

Ilmastotilastot numerosta 0600 10601 arkisin kello 9 -15. Hinta 4,01 €/min+pvm. Tarjoamme myös ilmastokonsultointia!

Twitter