Säätiedotus 19.8.2018 klo 22

Huomenna matalapaine liikkuu Suomen eteläpuolitse itään ja sadealue yltää osittain maan eteläosaan. Maan keskivaiheilla on verrattain aurinkoista ja poutaa.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Maan eteläosassa:

Enimmäkseen selkeää ja poutaa. Aamulla lounaasta alkaen lisääntyvää pilvisyyttä ja paikoin sadekuuroja, lähinnä etelärannikon tuntumassa päivästä alkaen myös jatkuvampaa sadetta. Huomisiltana kuurosateet voivat olla paikoin runsaita. Yön alin lämpötila on 9...13 astetta, päivän ylin 17...20 astetta. Yöstä alkaen enimmäkseen heikkoa tuulta.

Maan keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa ja Kainuussa:

Selkeää tai puolipilvistä ja enimmäkseen poutaa. Huomenna lähinnä alueen eteläisimmässä osassa paikoin sadekuuroja. Yön alin lämpötila on 7...12 astetta, päivän ylin 17...20 astetta. Yöstä alkaen heikkoa tai kohtalaista lounaistuulta.

Koillismaalla ja Lapissa:

Puolipilvistä tai pilvistä ja paikoin sadekuuroja, kuitenkin yöllä alueen eteläosassa enimmäkseen selkeää ja poutaa. Yön alin lämpötila on 5...9 astetta, päivän ylin 11...16 astetta, viileintä pohjoisessa. Heikkenevää lounaistuulta, huomenna enimmäkseen heikkoa tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 19.8.2018 klo 22

Kovan tuulen varoitus:

Perämeri:

Lännen ja lounaan välistä tuulta 14 m/s.

Huomautus veneilijöille:

Merenkurkku:

Lännen ja lounaan välistä tuulta 12 m/s.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Selkämeren eteläosa:

Pohjoistuulta, huomenna 12 m/s.

Laaja matalapaine, jonka keskus on Pohjois-Fennoskandiassa, liikkuu koilliseen. Toinen matalapaine liikkuu huomenna Pohjois-Itämeren ja Viron yli itään ja syvenee.

Odotettavissa huomisiltaan asti:

Suomenlahti:

Lännen ja lounaan välistä tuulta aluksi 7-10 m/s. Tuuli heikkenee, yöllä lännenpuoleista tuulta 2-6 m/s. Huomenna vähän voimistuvaa etelätuulta, päivästä alkaen 4-8 m/s. Myöhemmin iltapäivällä idänpuoleista tuulta, myöhemmin pohjoisenpuoleista tuulta. Aamulla lännestä alkaen sadetta, joka on paikoin runsasta.

Pohjois-Itämeri:

Lännen ja lounaan välistä tuulta 6-10 m/s, yöllä 4-8 m/s, aamupäivästä alkaen suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Iltapäivällä voimistuvaa pohjoistuulta, huomisiltana 8-12 m/s. Yöllä lännestä alkaen sadetta.

Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Lännenpuoleista tuulta 4-7 m/s. Aamupäivästä alkaen suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s, mutta iltapäivällä tai huomisiltana pohjoistuulta 8-12 m/s. Huomenna paikoin sadekuuroja, muuten hyvä näkyvyys.

Selkämeren eteläosa:

Etelään kääntyvää tuulta 3-6 m/s. Aamulla pohjoisesta alkaen pohjoistuulta 6-10 m/s, myöhemmin iltapäivällä ylimmillään 12 m/s. Hyvä näkyvyys.

Selkämeren pohjoisosa ja Merenkurkku:

Lännenpuoleista tuulta 5-9 m/s, Merenkurkussa ylimmillään 12 m/s. Aamulla tuuli heikkenee, päivästä alkaen 4-7 m/s. Hyvä näkyvyys.

Perämeri:

Lännen ja lounaan välistä tuulta 11-14 m/s. Aamulla tuuli heikkenee, päivästä alkaen 6-9 m/s. Hyvä näkyvyys.

Saimaa:

Heikkenevää lännen puolelle kääntyvää tuulta, yöllä 3-6 m/s. Huomenna etelän puolelle kääntyvää tuulta. Päivällä lännestä alkaen paikoin sadekuuroja, muuten hyvä näkyvyys.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat ennusteet Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 3,85 €/min + pvm)

Mennyt sää

Ilmastotilastot numerosta 0600 10601 arkisin kello 9 -15. Hinta 4,01 €/min + pvm. Tarjoamme myös ilmastokonsultointia!

Twitter