Säätiedotus 23.3.2018 klo 12

Sää on laajoilla alueilla selkeä ja poutainen, yö on kylmä. Huomenna maan keskivaiheilla tulee lumisadetta.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan eteläosassa:

Enimmäkseen poutaa ja selkeää tai pohjoisesta alkaen selkenevää. Illalla lännestä alkaen jälleen pilvisempää ja aamulla paikoin lumisadetta. Päivän ylin lämpötila on tänään ja huomenna -2...+2 astetta, yön alin -5...-15 astetta. Heikkoa tai kohtalaista pohjoisenpuoleista tuulta, huomenna voimistuvaa lounaistuulta.

Maan keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmalla ja Kainuussa:

Selkeää ja poutaa. Illalla lännestä alkaen pilvistyvää ja aamulla ajoittain lumisadetta, päivällä lännessä myös räntää. Päivän ylin lämpötila on tänään ja huomenna +1...-6 astetta. Yön alin -5...-20 astetta, lauhinta lännessä. Heikkoa tai kohtalaista pohjoisenpuoleista tuulta, huomenna voimistuvaa lounaistuulta.

Lapissa:

Enimmäkseen selkeää ja poutaa, Pohjois-Lapissa vaihtelevaa pilvisyyttä ja ajoittain hieman lumisadetta. Yöllä Etelä-Lapissa pilvistyvää ja ja aamulla lumisadetta. Päivän ylin lämpötila on tänään ja huomenna -4...-10 astetta, yön alin -15...-25 astetta. Heikkoa tai kohtalaista pohjoisen ja lännen välistä tuulta, huomenna enimmäkseen heikkoa tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 23.3.2018 klo 12

Kovan tuulen varoitus:

Selkämeri:

Etelän ja lounaan välistä tuulta huomenna aamulla 14 m/s.

Skandinaviassa vallitsee heikko korkeapaine. Norjanmerelle saapuu illalla syvä matalapaine ja korkeapaine väistyy samalla itään. Huomenna aamupäivällä osakeskus saapuu Perämerelle.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti ja Saimaa:

Heikkenevää pohjoisen ja luoteen välistä tuulta 4-8 m/s, illasta alkaen suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-5 m/s. Yöllä Suomenlahdella lounaanpuoleinen tuuli voimistuu, huomenna päivällä 7-11 m/s. Hyvä näkyvyys, mutta Saimaalla huomenna päivällä paikoin lumisadetta.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Illalla lännestä alkaen etelänpuoleinen tuuli alkaa voimistua, yöllä 6-10 m/s, aamulla 8-12 m/s. Hyvä näkyvyys.

Selkämeri:

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Illalla etelänpuoleinen tuuli voimistuu, aamuyöllä 8-12 m/s, aamulla lounaanpuoleista tuulta 11-14 m/s. Illasta alkaen ajoittain lumisadetta.

Merenkurkku ja Perämeri:

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-5 m/s. Yöllä etelän ja kaakon välinen tuuli alkaa vähitellen voimistua, huomenna aamulla 8-12 m/s. Aamulla etelästä alkaen tuuli kääntyy myös lounaaseen. Hyvä näkyvyys, mutta yöstä alkaen ajoittain lumisadetta.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat ennusteet Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 3,85 €/min + pvm)

Mennyt sää

Ilmastotilastot numerosta 0600 10601 arkisin kello 9 -15. Hinta 4,01 €/min+pvm. Tarjoamme myös ilmastokonsultointia!

Twitter