Sää ulkomailla -kartat

Sää ulkomailla osiossa on Euroopan säätilannekartta, Euroopan ja maailman havainnot sekä Euroopan ja maailman ennusteet kahdeksi vuorokaudeksi.

Säätilannekartta
Säätilannekartta on havaintoihin perustuva, meteorologin analysoima Euroopan säätilanne kuvattuna säärintamien, sadealueiden yms. avulla. Päivittyy kello 18.30 mennessä kyseisen iltapäivän klo 14/kesäaikaan klo 15 tilanne.

esimerkki analyysikartasta 3.10.2010

Kuva: Esimerkki säätilannekartasta Euroopan alueelle.

 

Euroopan havainnot
Euroopan säähavainnot päivittyvät 3 tunnin välein kello 2, 5 jne./3, 6 jne. noin Ensimmäinen päivitys on noin 25 minuuttia havaintohetkestä, ja se voi vielä olla vähän puutteellinen. Toinen päivitys tulee noin 35 minuuttia havaintohetkestä. Säämerkki ja lämpötila ovat samalta paikkakunnalta. Paikkakunnat ovat enimmäkseen pääkaupunkeja tai muita isoja kaupunkeja.

Euroopan ennusteet
Euroopan ennuste on sääennuste kuluvalle iltapäivälle. Sää on hetkellinen arvo klo 14/15 ja lämpötila on ylin lämpötila klo 11/12 ja klo 20/21 väliseltä ajalta. Iltapäivällä klo 14 kuluvan päivän ennuste vaihdetaan illan ennusteeksi, jossa sää ja lämpötila ovat hetkelliset tiedot klo 20/21.

Euroopan sää huomenna ja ylihuomenna päivittyvät aina kun ennuste muuttuu. Sää on hetkellinen arvo klo 14/15 ja lämpötila on ylin lämpötila klo 11/12 ja klo 20/21 väliseltä ajalta.

Euroopan ennusteissa lämpötila ja säämerkki ovat samalta paikkakunnalta. Tuulinuolilla on kynnysarvona 4 m/s.

Maailman havainnot
Maailman havainnot -kartta näyttää viimeisimmät säähavainnot ympäri maailmaa. Kartta päivittyy 6 tunnin välein klo 2, 8 jne./3, 9 jne. noin 35 minuuttia havaintohetkestä. Siitä voi puuttua havaintoja. Toinen päivitys on noin 55 minuuttia havaintohetkestä.

Kaukaisimmat havainnot tulevat hitaasti ja havaintoja voi myös jäädä kokonaan puuttumaan. Havaintopaikoiksi on valittu sellaisia asemia, joista havaintoja saadaan varmimmin. Säämerkki ja lämpötila ovat samalta paikkakunnalta, joka sijaitsee merkkien välissä. Kuusymbolia käytetään kun aurinko on horisontin alapuolella. Australian säähavainnot eivät ole samalta ajanhetkeltä vaan 1-2 tuntia aikaisemmalta kuin muut havainnot.

Maailman ennusteet
Maailma huomenna ja ylihuomenna ovat sääennusteet huomiselle ja ylihuomiselle paikallista aikaa klo 15. Paikat ovat samat kuin havaintokartassa. Ennusteet päivittyvät, kun sääennustusmalli päivittyy eli pari kertaa vuorokaudessa.

Katso tuorein Euroopan analyysi, Euroopan tuoreimmat havainnot, Euroopan tuorein ennuste, maailman tuoreimmat havainnot ja maailman tuorein ennuste.