Tiedotearkisto: 2002

Ilmatieteen laitos Lasten tieteenpäivillä Heurekassa

10.4.2002 12:00

Ilmatieteen laitos esittelee salamoita ja muita sääilmiöitä 5-12-vuotiaille lapsille Tiedekeskus Heurekassa 13.-14. huhtikuuta kello 10-16. Säänäyttelyn teemoja ovat niin ukkosten ja salamoiden synty, veden kiertokulku luonnossa kuin sääsanoman tekokin.

Näyttelyalueella on toimipisteitä, joissa lapsilla on mahdollisuus itse kokeilla muun muassa miten maapallon pyörittäminen vaikuttaa vuorokauden- ja vuodenaikoihin sekä mitata lämpötiloja ja tehdä säähavainnoista oman sääkartan. Kullakin toimipisteellä on Ilmatieteen laitoksen asiantuntija tai meteorologian opiskelija, joka ohjaa lapsia ja kertoo sääaiheista.

Toimipisteiden lisäksi asiantuntijat pitävät Tiedeteatterissa tietoiskuja veden kiertokulusta luonnossa ja ukkosesta. Tietoiskut alkavat kello 10.30 ja niitä pidetään tunnin välein.

Ilmatieteen laitoksen säänäyttely on osa Heurekan järjestämiä Lasten tieteenpäiviä, joiden teema on tällä kertaa luonnon tarkkaileminen. Ilmatieteen laitoksen lisäksi mukana on Luonnontieteellinen museo ja Korkeasaari. Näiden asiantuntijat ohjaavat lapsia tunnistamaan jälkiä luonnossa, lintuja ja niiden ääniä sekä kasveja.

Lisätietoja:

Ilmatieteen laitos, Leena Laisi, puhelin (09) 1929 4101, leena.laisi@fmi.fi

Lue lisää salamoista
Ennusta säätä itse