Tiedotearkisto: 2002

Vappuna Kaakkois-Suomessa lämmintä

29.4.2002 12:00

Vappuna sää on verrattain aurinkoinen ja lämmin maan kaakkoisosassa Ilmatieteen laitoksen tänään maanantaina tekemän ennusteen mukaan. Muualla maan itäosassa aattona on pilvisempää ja sataa muutaman pisaran verran vettä. Sen sijaan maan länsi- ja pohjoisosassa sää on melko pilvinen ja varsinkin länsiosassa sataa monin paikoin vettä. Lämpimintä on vapunpäivänä maan kaakkoisosassa, jossa lämpötila nousee lähelle 20 astetta. Muualla maassa lämpötila on yöllä 5 … 10 astetta, ja päivällä se kohoaa 11… 14 asteeseen.

Ilmatieteen laitoksen vappusäätilastojen mukaan kahtena vappuna kolmesta sää on melko aurinkoinen maan etelä- ja keskiosassa. Tänä vappuna toteutuu pilvisempi vaihtoehto. Pohjois-Suomessa taas yksi vappu kolmesta on aurinkoinen. Ajankohdan tyypilliset lämpötilat ovat päivisin maan etelä- ja keskiosassa noin +10, Oulun läänissä noin +8 ja Lapissa noin +5 astetta.

Kun vappuna sataa maan etelä- ja keskiosassa, sade tulee yleensä vetenä kuten tänä vuonna. Pitkän ajan tilastojen mukaan näillä alueilla räntää tai lunta voidaan nähdä enintään keskimäärin yhtenä vappuna kymmenestä. Oulun läänin itäosassa ja Lapissa, missä tavallisesti lumi on vielä maassa, räntä- tai lumisadetta voi esiintyä noin joka toinen vappu. Tänä vuonna lunta on vapun tienoilla maassa enää lähinnä Kainuun itäosissa ja paikoin Lapin läänin keski- ja pohjoisosissa.

Lisätietoja:

Palveleva meteorologi, puhelin 0600 1 0600
(3,01 e/min+pvm, 17,90 mk/min+pvm)

Ilmastopalvelu, puhelin 0600 1 0601
(2,51 e/min+pvm, 14,90 mk/min+pvm)

Lue lisää vappusäistä