Tiedotearkisto: 2002

Säähälytyspalvelut matkapuhelimeen laajentuvat

29.5.2002 12:00

Ilmatieteen laitos laajentaa matkapuhelimeen tilattavia säähälytyspalvelujaan. Uusia palveluja ovat halla-, lämpötila- ja salamahälytyspalvelu. Käyttäjä saa matkapuhelimeensa tekstiviestillä tiedon, kun kiinnostava ilmiö toteutuu hänen määrittelemällään alueella ja ajanjaksolla. Uudet palvelut ovat jatkoa viime kesänä aloitetuille hälytyspalveluille, joita ovat sade- ja metsäpalohälytys sekä tuulihälytys merialueille.

Käyttäjä voi tilata ja räätälöidä haluamansa palvelut internetissä. Esimerkiksi golf-kentän pitäjä voi saada tiedon siitä, jos kentän ympäristössä havaitaan salamoita tai kenttää lähestyy saderintama. Hallahälytyspalvelussa tilaaja saa tiedon, jos seuraavana yönä on hallan vaara. Lämpötilahälytyksessä käyttäjä määrittelee rajan lämpötilalle, jonka ennustetusta alittamisesta tai ylittämisestä hän saa tiedon tekstiviestinä. Tuulipalvelu veneilijöille kertoo vastaavasti tietyn tuulirajan ylittymisestä ennusteessa.

Ilmatieteen laitoksen Weatherpoof-säähälytyspalvelu on ensimmäinen mobiili säähälytyspalvelu Pohjoismaissa. Ilmatieteen laitos tuottaa sääpalvelukokonaisuuden yhteistyössä LT Linkkitehdas Oy:n kanssa. Ilmatieteen laitos vastaa palvelun tietosisällöstä ja Linkkitehdas on tuottanut ohjelmasovelluksen, jolla kerätään käyttäjien tilauksia, valvotaan tilausehtojen toteutumista ja lähetetään hälytysviestejä.

Palvelun voi tilata ja räätälöidä osoitteessa www.weatherproof.fi/alerts.

Lisätietoja:

Yhteyspäällikkö Vesa Kurki, puhelin (09) 1929 3132, 050 583 9075, sähköposti vesa.kurki@fmi.fi