Tiedotearkisto: 2002

Verkkosääpalvelun laatua parannetaan

31.10.2002 12:00

Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelun paikallissääsivulle pääsi kahtena tiistaina virheellistä tietoa. Lähinnä tietoteknisistä muutoksista johtuen virheitä oli 22. lokakuuta tuuliennusteissa ja tämän viikon tiistaina lämpötiloissa. Koska Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelussa käy arkipäivisin noin 35000- 40000 kävijää, on ymmärrettävää että selvästi virheelliset tiedot kiinnittivät monien huomion.

Vaikka sääennusteissa ilmenneet virheet sattuivat lähekkäin, olivat niiden taustat ja syyt erilaiset. Tarvittiin useampi epäonninen ja myös inhimillinen sattuma ennen kuin tiedot pääsivät verkkosivuillemme saakka.

Kummallakin kerralla virheet havaittiin Ilmatieteen laitoksessa välittömästi. Tietojärjestelmämme monimutkaisuuden vuoksi korjattujen tietojen päivittyminen verkkoon kesti vajaan tunnin.

Sääennusteemme perustuvat hyvin monimutkaiseen tietovirtaan. Meteorologi muokkaa tietokannoista ja tietokonemalleista saatavat pohjatiedot sääennusteeksi. Verkkosivuillemme paikallissääennustetta päivitetään noin 10 kertaa vuorokaudessa.

Olemme lisänneet ennusteiden laaduntarkistusta. Tulemme myös nopeuttamaan verkkosivujen päivittymistä mahdollisissa virhetilanteissa. Tavoitteenamme on tarjota Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelun käyttäjille ympäri vuorokauden luotettavaa säätietoa.

Lisätietoja:

www-toimittaja Tuija Vuorinen puh. (09) 1929 2234
sähköpostiosoite muotoa: etunimi.sukunimi@ilmatieteenlaitos.fi