Tiedotearkisto: 2002

Kelitiedot joulun ajomatkoille kännykkään

18.12.2002 12:00

Ilmatieteen laitos ja Tieliikelaitos laajentavat yhteisiä palvelujaan päätiet kattavalla langattomalla ajokelipalvelulla. Palvelusta saa helposti kännykkään lähituntien keliennusteen kahden kaupungin tai hiihtokeskuksen väliselle tielle. Palvelu toimii joko tekstiviestinä tai WAP-palveluna. Ajokelipalvelu on ensimmäinen Ilmatieteen laitoksen ja Tieliikelaitoksen yhdessä tuottamista mobiilipalveluista, joissa hyödynnetään kummankin laitoksen parasta osaamista.

Tekstiviestipalvelu
Keliennusteen voi tilata tekstiviestinä lähettämällä numeroon 16161 viestin KELI välilyönti, lähtöpaikkakunnan nimi välilyönti, määränpääpaikkakunnan nimi: esimerkiksi KELI HELSINKI TAMPERE. Hetken kuluttua saapuva paluuviesti sisältää kuvauksen ajokelistä, tienumerot sekä paikkakuntien välisen etäisyyden.

Palvelu toimii tekstiviestipalveluna Soneran, Radiolinjan, DNA:n sekä Telian liittymistä. Yhden ennusteen hinta on 0,84 euroa. Kelipalvelun lähtö- ja määränpääpaikkakunniksi käyvät kaikki keskisuuret ja sitä suuremmat kaupungit.

WAP-palvelu
Palvelua voi käyttää myös Ilmatieteen laitoksen WAP-sivustoilla. Palvelu löytyy suoraan kännykällä WAP-osoitteesta wap.weatherproof.fi valitsemalla kohta ajokeli. Palveluun pääsee myös Soneran, Radiolinjan sekä Telian WAP-portaalien kautta. Soneran WAP-portaalista ajokeli löytyy valinnoilla Huvi & Hyöty -> Uutiset ja sää -> Ilmatieteen laitos -> ajokeli. Radiolinjalla taas valitsemalla Hyöty ja vapaa-aika -> Uutiset ja sää -> Ilmatieteen laitos -> ajokeli. Telian portaalista valitaan hyöty ja vapaa-aika -> sää -> Ilmatieteen laitos -> ajokeli. WAP-palvelu toimii Soneran, Radiolinjan ja Telian liittymissä. Haun hinta on 0,35-0,4 euroa.

Lisätietoja uudesta palvelusta osoitteesta www.weatherproof.fi

Tieliikelaitoksen verkkosivut:
www.tieliikelaitos.fi

Lisätietoja:

Ilmatieteen laitos: yhteyspäällikkö Vesa Kurki, puhelin (09) 1929 3132, 050 583 9075, vesa.kurki@ilmatieteenlaitos.fi

Tieliikelaitos: markkina-analyytikko Jussi Kiuru, puhelin 020 444 2542, 0400 605794, jussi.kiuru@tieliikelaitos.fi