Tiedotearkisto: 2004

Ilmatieteen laitos ja Merentutkimuslaitos valmistelevat muuttoa

8.10.2004 12:00

Ilmatieteen laitoksen ja Merentutkimuslaitoksen käyttöön Helsingin Kumpulaan tuleva uusi toimitalo sai nimen Dynamicum. Rakennuksen nimestä järjestettiin kilpailu, ja erilaisia ehdotuksia kertyi yli 220 kappaletta. Ilmatieteen laitoksen ja Merentutkimuslaitoksen yhteisen raadin valitsema nimi julkistettiin Kumpulan rakennustyömaalla tänään 8. lokakuuta.

Kumpulan työmaa syyskuussa 2004. Kuva: Tuija Vuorinen.

Nimikilpailun raadin mukaan toimitalolle pyrittiin löytämään nimi, joka kuvaa sekä Ilmatieteen laitoksen että Merentutkimuslaitoksen tutkimusaloja. Kumpulassa olevien Helsingin yliopiston rakennukset noudattelevat samaa latinaan viittaavaa nimistöä. Kumpulassa ovat jo valmiina yliopiston Chemicum, Physicum ja Exactum.

Ilmatieteen laitos ja Merentutkimuslaitos muuttavat Kumpulaan syyskuussa 2005. Talo on suunniteltu laitoksien erityistarpeiden mukaisesti ja mitoitettu yhteensä noin 550 työntekijälle. Tavoitteena on luoda Kumpulaan kansainvälisesti menestyvä osaamiskeskittymä, jossa Ilmatieteen laitoksen, Merentutkimuslaitoksen ja Helsingin yliopiston toiminnot tukevat toisiaan.

Toimitalon ovat suunnitelleet arkkitehdit Timo Vormala ja Erkki Karonen Gullichsen Vormala Arkkitehdit Ky:stä. Talon toteuttaja on YIT Rakennus Oy. Ilmatieteen laitos ja Merentutkimuslaitos vuokraavat talon käyttöönsä Senaatti-kiinteistöiltä. Rakennushankkeen työnimenä on tähän saakka ollut Atrium.

Ilmatieteen laitoksen ja Merentutkimuslaitoksen uuden toimitalon käyntiosoitteeksi tulee Erik Palménin aukio 1.

Lisätietoja:

Ilmatieteen laitos, kehittämispäällikkö Keijo Leminen
puh. (09) 1929 5700
Merentutkimuslaitos, osastonjohtaja Hannu Grönvall
puh. (09) 6139 4422