Tiedotearkisto: 2005

Jalankulkutiedote auttaa talvisäässä

16.12.2005 12:00

Noin 50 000 jalankulkijaa liukastuu joka talvi. Ilmatieteen laitoksen jalankulkutiedotteiden avulla jalankulkija voi varautua liukkauteen.

Kuva: Eija Vallinheimo

Jalankulkijoille sattuu onnettomuuksia erilaisissa säätilanteissa kuin autoilijoille. Liukastumisen kannalta pahin säätilanne on silloin, kun jään päälle sataa vähän lunta tai vettä. Ilmatieteen laitos on kehittänyt jalankulkutiedotteita varten jalankulun kelimallia yhdessä Työterveyslaitoksen kanssa.

- Jalankulkutiedotteet ovat ainutlaatuista palvelua koko maailmassa, kertoo projektipäällikkö Reija Ruuhela. - Jos yksikin lonkkamurtuma voidaan ehkäistä palvelun avulla, yhteiskunta on säästänyt sen verran kuin palvelun tuottamiseen tarvitaan koko talven aikana, hän jatkaa.

Meteorologi antaa jalankulkutiedotteen, kun kelin ennustetaan olevan erittäin liukas. Tiedote tehdään kaksi kertaa vuorokaudessa aamulla ja iltapäivällä, ja se annetaan maakunnittain.

Jalankulkutiedotteet ovat luettavissa Ilmatieteen laitoksen www-sivuilla. Lisäksi Yleisradion maakuntaradiot ja aluetelevisiot lukevat tiedotteet lähetyksissään.

Jalankulkusää
www-osoitteessa www.ilmatieteenlaitos.fi/jalankulku

Lisätietoja:

Ylimeteorologi Sari Hartonen
puh. (09)1929 3444
Projektipäällikkö Reija Ruuhela
puh.(09)1929 2614

Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@fmi.fi