Tiedotearkisto: 2005

Ilmatieteen laitoksen mobiilisääpalveluille kansainvälinen palkinto

1.11.2005 12:00

TeliaSonera palkitsi suomalaisista mobiilisisällöntuottajista Ilmatieteen laitoksen Elämäntyö-palkinnolla Kööpenhaminan SurfPort Awards -gaalassa 28. lokakuuta. Palkinnon perusteluina oli Ilmatieteen laitoksen tekemä pioneeri- ja kehitystyö matkapuhelinten sisältöpalvelujen parissa sekä tarjolla olevien palvelujen suosio ja laadukkuus.

Vesa Kurki ja mobiilisisällöntuottajien Elämäntyö-palkinto. Kuva: Eija Vallinheimo.

Ilmatieteen laitoksella on pitkä historia matkapuhelinpalvelujen kehityksessä. Ilmatieteen laitos on ollut alan edelläkävijä koko Euroopassa, sillä matkapuhelinpalvelujen kehittämiseksi on tehty pitkäjänteistä työtä jo vuodesta 1995 lähtien.

Ilmatieteen laitos on pyrkinyt ensimmäisten joukossa aina hyödyntämään uusinta teknologiaa. Ilmatieteen laitos on tuottanut Weatherproof-tuotemerkin alla mobiilipalveluita jo kuusi vuotta. Myös WAP- ja MMS-palveluissa Ilmatieteen laitos on ollut ensimmäisiä palveluntarjoajia.

Weatherproof-palvelu tarjoaa tuoreimmat säätiedot postinumeron tarkkuudella kotimaassa ja kattaa merkittävimmät ulkomaiset kohteet kaikilla mantereilla. Sääpalvelut on räätälöity palvelemaan useita eri käyttötarkoituksia ja harrastuksia. Palveluistamme löytyy muun muassa golfsäät, lomasäät, kalastussäät, sadetutka-animaatiot, veneilysäät sekä useita kuvapuhelimiin räätälöityjä graafisia sääpalveluita. Palvelut ovat saaneet asiakkailta myönteistä palautetta, ja palvelut ovat voittaneet useita palkintoja, Vesa Kurki kertoo.

Palveluihin voi tutustua osoitteessa www.weatherproof.fi tai suoraan wap:ssa osoitteessa wap.weatherproof.fi. Lisäksi erillisenä palveluna wap:ssa voi käyttää myös suosittua Rainman-palvelua, joka kertoo reaaliaikaisesti sadealueiden liikkeestä tutkakuvan avulla. Rainman-palvelu löytyy osoitteesta wap.rainman.fi.

Tutustu palveluihin
www.weatherproof.fi

Lisätietoja:

Yhteyspäällikkö Vesa Kurki
puhelin (09) 1929 3132 tai 050 583 9075
vesa.kurki@fmi.fi