Tiedotearkisto: 2006

Tuulet voimistuvat merellä myrskyksi asti

26.10.2006 12:00

Ilmatieteen laitoksen torstaina tekemän ennusteen mukaan lännestä lähestyvä matalapaine tuo mukanaan voimakkaita tuulia ja runsaita sateita. Tuulet voimistuvat merialueilla myrskyksi.

Kuva: Harri Manninen

Ilmatieteen laitoksen mukaan Pohjanmerellä oleva matalapaine alkaa voimistua nopeasti ja liikkuu perjantain aikana Etelä-Norjasta Suomeen. Tuuli voimistuu perjantaina huomattavasti koko maassa ja on etenkin lauantaina erittäin puuskaista. Suurimpaan osaan maata tulee myös runsaita sateita. Vuorokauden sademäärien ennustetaan olevan noin 15-35 millimetriä. Oulun läänissä ja Etelä-Lapissa sade tulee lähes yksinomaan lumena, mikä voimakkaan tuulen kanssa vaikeuttaa huomattavasti tieliikennettä.

Matalapaineen keskus liikkuu tämänhetkisten ennusteiden mukaan perjantain ja lauantain välisenä yönä maan keskiosan yli itään. Perjantaina matalapaineen etupuolella lounaistuulet ovat voimakkaita maan eteläosassa ja itätuulet maan pohjoisosassa. Merialueilla pohjoisenpuoleinen tuuli yltyy matalapaineen jälkipuolella perjantai-illan ja lauantaiyön aikana yleisesti myrskyksi. Lauantaina pohjoisen ja lännen väliset tuulet ovat erittäin puuskaisia myös maa-alueilla, etenkin maan länsiosassa.

Lue lisää
Voimassa olevat varoitukset
Merialueiden myrskypäivät

Lisätietoja:

Palveleva meteorologi 24 h/vrk
palvelunumero 0600 1 0600 (3,95 EUR/min + pvm)