Tiedotearkisto: 2007

Ympäristö- ja ilmastotutkimus vahvistuu Kuopiossa

1.10.2007 12:00

Kuopion yliopisto ja Ilmatieteen laitos vahvistavat ilmakehä- ja ympäristötieteiden tutkimusta. Yliopisto ja Ilmatieteen laitos allekirjoittivat 1. lokakuuta puitesopimuksen, jossa sovittiin tutkimus-, kehitys- ja koulutusyhteistyön syventämisestä.

Kuva: Kuopion yliopisto

Tutkimusyhteistyö suuntautuu erityisesti ilmanlaadun ja ilmastonmuutoksen tutkimukseen. Syvenevän yhteistyön tavoitteena on varmistaa alan tutkimuksen pysyminen kansainvälisessä kärjessä. Koulutusyhteistyö kohdistuu erityisesti ympäristöfysiikan aloihin. Kuopion yliopisto ja Ilmatieteen laitos toteuttavat tutkimus- ja kehittämishankkeita yhdessä ja yhteistyössä muiden koti- ja ulkomaalaisten toimijoiden kanssa.

Sopimuksen allekirjoittivat rehtori Matti Uusitupa, hallintojohtaja Päivi Nerg ja Ilmatieteen laitoksen puolesta pääjohtaja Pekka Plathan ja tutkimusjohtaja Yrjö Viisanen. - Itä-Suomen yliopiston myötä myös Joensuun yliopiston ympäristötutkimus on tulossa yhteistyöhankkeisiin mukaan, Uusitupa totesi allekirjoitustilaisuuden keskusteluista.

Kuopion kampuksella sijaitseva Ilmatieteen laitoksen Kuopion yksikkö aloitti toimintansa vuonna 2005. Kuopion yksikössä työskentelee lähes 20 henkilöä, joista puolet toimii lento- ja sotilassääpalvelussa ja puolet ilmakehän tutkimuksen parissa. Kuopion yliopiston ja Ilmatieteen laitoksen yhteisenä tutkimusprofessorina toimii Kari Lehtinen.

Kuopion yliopistolla, Ilmatieteen laitoksella ja Helsingin yliopistolla on yhteinen ilmakehän koostumuksen ja ilmaston muutoksen huippututkimusyksikkö, joka tutkii pienhiukkasten syntyä, kasvua sekä fysikaalisia ja kemiallisia ominaisuuksia.

Lisätietoja:

Ilmatieteen laitos professori Kari Lehtinen, gsm 040 867 7844

Kuopion yliopisto rehtori Matti Uusitupa, gsm 0400 615 661