Tiedotearkisto: 2007

Tulevan vuoden säät talteen Sääpäiväkirjaan

7.12.2007 6:00

Sääpäiväkirja on oiva lahjaidea säätä seuraavalle läheiselle! Sääpäiväkirjaan 2008 voi tallentaa omia säähavaintoja päivittäin koko vuoden ajalta muistoksi tulevia vuosia varten.

Tilastot viideltä paikkakunnalta
Omia säämuistiinpanoja voi verrata viikoittaisiin sään keskiarvoihin Vantaalla, Lahdessa, Jyväskylässä, Kuusamossa ja Muoniossa. Sääpäiväkirjan 2008 artikkelit kertovat mm. leudontuneista talvista, kevään ennätyslämmöistä, kesän kuivuudesta, mutta myös rankkasateista ja sään vaikutuksesta liukkauteen.

Kirjan lopussa on sääsanastoa ja -luokituksia sekä niiden merkitykset säähavaintojen tueksi. Nyt mukana ovat myös trooppisten hirmumyrskyjen ja tornadojen eli trombien asteikot. Hauskat piirrokset piristävät jokaisella aukeamalla.

Hanki kirjakaupoista ja lehtipisteistä
Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee Sääpäiväkirjan. Sisällön on laatinut Ilmatieteen laitoksen Ilmastopalvelu. Artikkelit on kirjoittanut ylimeteorologi Anneli Nordlund. Tänä vuonna kirja ilmestyy kymmenennen kerran.

Kirja noudattaa vuoden 2008 kalenteria ja mukana ovat myös auringonnousu- ja laskuajat. Sääpäiväkirjaa myyvät kirjakaupat tai sen voi ostaa myös kauppaketjujen kalenteri- ja lehtipisteistä. Kirjan hinta vaihtelee noin 12 - 14 euron välillä.