Tiedotearkisto: 2008

Veneilijöille enemmän säätietoja fmi.fi-verkkopalvelusta

19.6.2008 11:15

Ilmatieteen laitoksen verkkopalveluun on lisätty erityisesti merenkulkijoille ja veneilijöille hyödyllisiä sääpalveluja. Uudistetuilta merisääsivuilta on saatavissa ilmanpaineen ja tuulen nopeuden ennusteet kahdelle tulevalle vuorokaudelle.

Kuva: Kari Österberg

Ennusteessa on huomioitu koko Itämeren alue ja myös Suomen suurimmat sisävesialueet: Saimaa, Päijänne, Inarijärvi, Oulujärvi, Pielinen ja Näsijärvi sekä Venäjän puolelta Laatokka. Ennusteet esitetään selkeänä animaationa.

Rannikkosääasemien säähavainnot ja säätiedote merenkulkijoille ovat nähtävissä samassa osiossa. Sääennustetta päivitetään 4 - 5 kertaa vuorokaudessa. Vastaavat merisäätiedot ovat kuultavissa YLEn radiokanavien (YLE Radio Suomi ja Radio Vega) Merisäätiedotuksissa ja kesäaikana myös Veneilysää-ohjelmassa.

Uudistettu merisääpalvelu osoitteessa fmi.fi/saa/meri

Maailman säätietoja lisätty verkkoon

Kevään aikana myös koko maailman säätietoja on lisätty Ilmatieteen laitoksen verkkopalveluun. Maailman säähavainnot -kartalla näytetään viimeisimpiä säähavainnoja eri puolilta maailmaa. Maailman säätiedot päivittyvät 6 tunnin välein noin puolentoista tunnin kuluttua havaintohetkestä.

Maailman sää huomenna ja ylihuomenna tarjoaa sääennusteet huomiselle ja ylihuomiselle. Sääennusteet maailmalle päivittyvät keskiyöllä Suomen aikaa.

Tutustu uusiin maailman säätietoihin
maailman säähavainnot
maailman sääennusteet

Anna palautetta uudistuksista palautelomakkeella