Tiedotearkisto: 2008

Tuoretta ilmastonmuutostietoa fmi.fi-verkkopalvelussa

15.7.2008 13:40

Ilmatieteen laitoksen verkkopalveluun on lisätty uusi osio, jossa käsitellään ilmastonmuutoksen keskeisiä ilmiöitä ja ongelmia. Sivut on laadittu mahdollisimman yleistajuisiksi ja sopivat lukemiseksi kaikille ilmiön tieteellisistä perusteista kiinnostuneille, kuten vaikkapa koululaisille ja opiskelijoille.

Kuva: Jussi Paatero

Ilmatieteen laitoksen asiantuntijat ovat koonneet uusituille Ilmastonmuutos-sivuille tietoa mm.

* ilmastonmuutoksen syntymekanismeista
* maapallon ilmastohistoriasta
* ilmastomalleista
* ilmastoskenaarioista
* Suomen nykyisestä ilmastosta sekä
* ilmastonmuutoksen ennustetuista vaikutuksista Suomessa ja maailmalla.

Aineistot perustuvat julkaistuihin tieteellisiin artikkeleihin, uusimpaan IPCC -raporttiin ja laitoksen omaan tutkimukseen.

Hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC ja Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore saivat vuoden 2007 Nobelin rauhanpalkinnon ilmastonmuutoksen vastaisesta työstään. Ilmatieteen laitos toimii Suomen IPCC-työryhmän koollekutsujana ja laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas toimii kansallisen työryhmän puheenjohtajana. Verkkosivuilla voi perehtyä myös IPCC:n toimintaan.

Ilmatieteen laitos tutkii osana Suomen Akatemian huippuyksikköä ilmastoon ja sen muuttumiseen liittyviä fysikaalisia, kemiallisia ja biologisia prosesseja. Uusituilla verkkosivuilla on tietoa laitoksessa tehtävästä ilmastonmuutostutkimuksesta sekä linkkejä muihin ilmastonmuutostiedon lähteisiin.

Uudet Ilmastonmuutos-verkkosivut ovat osoitteessa www.fmi.fi/ilmastonmuutos

Lisätietoja:

Professori Ari Laaksonen puh. (09) 1929 5530, ari.laaksonen@fmi.fi
Johtaja Mikko Alestalo puh. (09) 1929 2210, mikko.alestalo@fmi.fi