Tiedote 26.12.2014

Joulun paluuliikenne pääosin poutaisessa ja kylmässä talvisäässä

Pakkanen kiristyy loppuviikon aikana, Lapissa pakkasta jopa yli 30 astetta.
Kuva: Eija Vallinheimo

Ilmatieteen laitoksen perjantaina 26. joulukuuta laatiman ennusteen mukaan lauantai on suuressa osassa maata poutainen. Lähinnä maan keskivaiheilla sataa heikosti lunta. Pakkanen on hiljalleen kiristymässä ja jo lauantaina Lapissa pakkasta on 30 asteen vaiheilla, etelämpänä 8 ja reilun 15 asteen välillä.

Sunnuntaina lumisateita tulee lähinnä Suomen eteläpuolella. Sää selkenee vähitellen ja pakkanen kiristyy. Sunnuntaina pakkasta on koko maassa 15 ja reilun 30 asteen välillä. Kireimmät pakkaset pysyvät Lapissa.

Maanantai saattaa olla jakson kylmin päivä ainakin maan etelä- ja keskiosassa ennen selvempää lauhtumista. Maanantaina pakkasta voi olla etelässäkin noin 20 astetta, keskiosassa maata paikoin lähellä 30 astetta.

Voimassa olevat varoitukset on hyvä tarkistaa ennen paluuliikenteeseen lähtemistä Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilta tai älypuhelimiin ja tabletteihin tarkoitetusta sääsovelluksesta.

Vuodenvaihteessa sää lauhtumassa

Tuoreimpien ennusteiden mukaan tiistain 30.12. kuluessa sää olisi lauhtumassa lännestä alkaen ja samalla suuressa osassa maata saataisiin lumisateita. Voimakkaan länsivirtauksen myötä lämpötila voi kohota suojan puolelle jopa Lapissa.

Lisätietoja:

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoituksetLataa sääsovellus älypuhelimeen tai tablettiin: http://ilmatieteenlaitos.fi/alypuhelimet taihttp://m.fmi.fi/saa/Sääennusteet YouTubessa: www.youtube.com/ilmatieteenlaitos

Keliennuste, kelikamerat, tiesää ja liikennetiedotteet http://liikennetilanne.liikennevirasto.fi/Joulutilastot: http://ilmatieteenlaitos.fi/joulunaikaJoulukuun sääseuranta: http://ilmatieteenlaitos.fi/joulukuuLumitilanteen seuranta: http://ilmatieteenlaitos.fi/lumitilanne

Liikenteen häiriötiedotteet myös Twitterissä: www.twitter.com/liikennetilanneIlmatieteen laitoksen meteorologit Twitterissä: www.twitter.com/meteorologit