Tiedotearkisto: 2015

Viikonloppuna voimakkaita myrskypuuskia eri puolilla maata [Päivitetty 7.2.2015]

7.2.2015 15:12

Voimakas matalapaine tuo viikonlopuksi myrskypuuskia suurimpaan osaan maata. Myrskytuulet saapuvat lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Lappiin ja Pohjanmaalle, sunnuntaiaamusta alkaen laajalti myös maan etelä- ja keskiosaan.

Kuva: Jukka Ylävuo

Kuva: Jukka Ylävuo

Ilmatieteen laitoksen 7. helmikuuta tekemän ennusteen mukaan tuuli voimistuu maa-alueilla puuskissa melko yleisesti 19-23 metriin sekunnissa. Länsirannikolla ja etenkin Pohjanmaalla tuulen voimakkuuden ennustetaan olevan 23-28 metriä sekunnissa. Keskituulet yltävät lähes kaikilla merialueilla 21-25 metriin sekunnissa.

Matalapaineeseen liittyvät lumisateet ovat enimmäkseen melko vähäisiä ja kuurotyyppisiä, mutta hetkittäin lunta voi tulla sakeasti. Myrskypuuskat aiheuttavat paikoin vahinkoa etenkin Pohjanmaan alueella. Maan etelä- ja keskiosassa tuulivahingot ovat hieman paikallisempia.

Merialuilla myrskyää Perämerellä, Selkämerellä, Ahvenanmerellä ja Pohjois-Itämerellä. Merkitsevä aallonkorkeus nousee näillä alueilla paikoin yli kuuteen metriin. Lisäksi meriveden korkeuden ennustetaan laskevan Pohjanlahdella voimakkaasti (70-100 cm/vrk).

"Matalapaine liikkuu aiempaa ennustettua itäisempää reittiä, joten myrskypuuskat osuvat laajasti Suomen alueelle. Ainoastaan Koillismaalta Pohjois-Karjalaan ulottuvalla vyöhykkeellä puuskat ovat selvästi heikompia", kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Paavo Korpela.

Katso video viikonlopun säätilanteesta

Lisätietoja:

Voimassa olevat varoitukset: www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh.  0600 1 0600 (4,01 e/min + pvm)

Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh.  0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm)