Tiedotearkisto: 2000

Ilmatieteen laitos tuottaa ennustavan WAP-sadetutkapalvelun Port Almalle

19.12.2000 12:00

Ilmatieteen laitos ja Port Alma tarjoavat ensimmäisenä Suomessa, ja todennäköisesti koko maailmassa, ennustavan sadetutkapalvelun WAP-puhelimiin.

Ilmatieteen laitoksen sadetutkaennuste näyttää havainnollisesti sadealueiden liikkeet animaationa. Sadealueista nähtävät kuvat päivittyvät tunnin välein. Tutkakuvat on jaettu kolmeen alueeseen, Etelä-, Keski- ja Pohjois-Suomeen. Ilmatieteen laitoksen tutkahavaintojen perusteella tehty sade-ennuste ennustaa hyvin laajojen sadealueiden liikkeitä. Palvelu toimii yleisimmissä WAP-puhelimissa. Port Alman käyttäjäksi pääsee rekisteröitymällä osoitteessa portalma.fi.

Sääpalvelut laajenevat Port Almassa edelleen. Ennustavan sadetutkapalvelun lisäksi uusia sääpalveluja ovat talviurheilua varten hiihtosää, laskettelusää, lumensyvyys, pakkasenpurevuus ja Alppien laskettelukohteiden sääpalvelut. Ilmatieteen laitoksen ja Port Alman yhteistyönä tekemästä palvelusta löytyy myös perustiedot aurinkokuntamme planeetoista ja niiden olosuhteista.

Port Alma on suomalainen teleoperaattorista riippumaton avoin mobiilipalvelu. Huhtikuun lopussa avatun langattoman palvelun perusrunkona ovat Alma Median yksiköiden tarjoamat uutis-, urheilu- ja viihdepalvelut, mutta palvelu on avoin kaikille sisällöntuottajille. Ilmatieteen laitos on yksi asiantuntijatiedon tuottajista.

Ilmatieteen laitos on monitoimialainen palvelu- ja tutkimuslaitos, joka tuottaa jatkuvasti tietoa ilmakehän tilasta yleisen turvallisuuden edistämiseksi sekä elinkeinoelämän ja yleisön tarpeita varten.

Lisätietoja:

Ilmatieteen laitos, asiakaspalvelun yhteyspäällikkö Vesa Kurki, puhelin (09) 1929 3132, 050 583 9075 sähköposti vesa.kurki@fmi.fi

Alma Media Interactive, tuotepäällikkö Ari Pekkonen, puhelin (09) 1500 8366, 040 571 0663, sähköposti ari.pekkonen@almamedia.fi