Tiedotearkisto: 2001

Käyttäjäkohtaisesti räätälöity säähälytys matkapuhelimeen

9.5.2001 12:00

Ilmatieteen laitos ja LT Linkkitehdas Oy, mobiilien hälytys- ja muistutuspalvelujen kehittäjä, tuottavat uuden Säähälytys-palvelukokonaisuuden. Palvelussa tarjotaan käyttäjille hälytyksiä matkapuhelimeen erilaisten sääilmiöiden tai niiden ennusteiden toteutuessa. Aluksi palvelu kattaa tuuliennusteet merialueille, ilmanlaatuennusteet pääkaupunkiseudulle sekä metsäpalovaroitukset ja ultraviolettisäteily-indeksin.

Käyttäjä voi tilata Internetissä haluamansa hälytykset sekä muuttaa niiden ehtoja ja toimittamista tarpeidensa mukaan. Kun käyttäjää kiinnostava ilmiö toteutuu hänen määrittelemällään alueella, ajanjaksolla ja voimakkuudella, hän saa siitä hälytysviestin matkapuhelimeensa tekstiviestinä. Esimerkiksi purjehtija voi saada etukäteen hälytyksen, kun hänen purjehdusalueelleen ennustetaan lomakauden aikana myrskyä.

Palvelu otetaan käyttöön Suomessa tämän kesän aikana ja jakelijoina toimivat suomalaiset mobiili- ja web-portaalit. Uusia hälytysaiheita otetaan mukaan palveluun nopealla aikataululla.

Säähälytys on Ilmatieteen laitoksen monista mobiilipalveluhankkeista ensimmäinen, jossa käyttäjä voi ennalta tilata automaattisen valvonnan haluamalleen asialle. Säähälytys-palvelu on helposti käytettävä ja edullinen tuote, jonka käyttäjä voi olla kuka tahansa kuluttaja tai ammatti-ihminen.

Ilmatieteen laitos tuottaa palvelun koko tietosisällön ja Linkkitehdas ohjelmasovelluksen, jolla käyttäjien tilauksia kerätään, niiden ehtojen toteutumista valvotaan ja hälytysviestejä lähetetään. Ilmatieteenlaitos on ollut mukana tuottamassa säähän liittyviä mobiilipalveluja jo vuosien ajan. Linkkitehtaalle Säähälytys on osa sen LT Alert -hälytyspalvelutarjontaa, johon kuuluu palvelukokonaisuuksia useilta eri aihealueilta.

Lisätietoja:

Ilmatieteen laitos, yhteyspäällikkö Vesa Kurki, puhelin (09) 1929 3132,
050 583 9075, sähköposti vesa.kurki@fmi.fi

LT Linkkitehdas Oy, markkinointijohtaja Harri Hellman,
puhelin (09) 676 869, 0400 633 005, sähköposti
harri.hellman@linkkitehdas.fi