Tiedotearkisto: 2015

Suomen luonnon päivää vietetään epävakaisessa säässä

27.8.2015 9:14

Suomen luonnon päivää vietetään lauantaina 29. elokuuta. Ilmatieteen laitoksen torstaina 27.8. tekemän ennusteen mukaan Suomen luonnon päivänä sää on sadekuurojen sävyttämä.

Kuva: Hannu Manninen

Kuva: Hannu Manninen

Neljä vuodenaikaa ja vaihtelevat säät tekevät suomalaisesta luonnosta erityisen hienon ja säällä on luonnossa liikuttaessa suuri merkitys.  Ilmatieteen laitoksen mukaan Suomen luonnon päivää vietetään tänä vuonna epävakaisessa säässä. "Sadekuuroja saadaan monin paikoin etenkin maan pohjoisosassa. Myös maan eteläosassa tulee varautua sade- ja ukkoskuuroihin päiväsaikaan. Poutaisinta on maan keskiosassa. Illalla sää poutaantuu koko maassa", ennustaa Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Kokko. Lämpötila on maan pohjoisosassa 10–16 asteen vaiheilla, etelässäkin lämpötilat kohoavat korkeimmillaan noin 20 asteeseen. 
Suomen luonnon päivän tarkoituksena on suunnata katseet kauniiseen suomalaiseen luontoon, saada ihmiset liikkeelle ja jakamaan luontokokemuksiaan. Suomen luonnon päivänä järjestetään retkiä ja tapahtumia eri puolilla Suomea. Päivän päätapahtuma järjestetään Suomen luontokeskus Haltiassa Espoon Nuuksiossa.

Ilmatieteen laitos vastailee sääkysymyksiin Haltiassa ja Twitterissä

Ilmatieteen laitos viettää Suomen luonnon päivää luontokeskus Haltiassa. Haltiassa on mahdollisuus päästä päivystävän meteorologin vastaanotolle ja saada vastauksia mieltä askarruttaviin sääkysymyksiin. Ilmatieteen laitoksen meteorologit löytyvät myös Twitteristä: http://twitter.com/meteorologit
"Erityisesti luonnossa liikkujan on hyvä osata tulkita sääennusteita oikein ja seurata varoituksia, jotta luontoretkistä voi nauttia täysin siemauksin turvallisesti", kertoo meteorologi Pauli Jokinen.

Ilmatieteen laitos järjestää päivän aikana myös kaksi retkeä Nuuksion uudelle havaintoasemalle. Retken aikana tutustutaan havaintoaseman mittalaitteisiin ja havaintoihin sekä kuullaan Nuuksion sään erityispiirteistä. Retket lähtevät Haltian kohdalla Nuuksiontien toisella puolella olevan punaisen huoltorakennuksen edestä (Retkien lähtöpiste) kello 11.30 ja 13.00. Kävelymatkaa luontokeskukselta havaintoasemalle on noin kilometrin verran.

Suomen luonnon päivä on Suomen luonnonsuojeluliiton, Suomen ympäristökeskuksen, Metsähallituksen luontopalvelujen sekä Biologian ja maantieteen opettajien liiton yhteishanke, johon osallistuu kymmeniä eri toimijoita eri puolilta maata.
Suomen luonnon päivän tapahtumia voi seurata twitterissä hashtagilla #luonnonpäivä.

Lisätietoja:

Säätilastoja Ilmastopalvelusta puh.  0600 1 0601 (4,01 e/min + pvm)
Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh.  0600 1 0600 (4,01 e/min + pvm)
Ilmatieteen laitoksen meteorologit Twitterissä: http://twitter.com/meteorologit

Suomen luonnon päivän tapahtumat:
www.retkipaikka.fi/vapaa/suomen-luonnonpaiva/
www.suomenluonnonpaiva.fi
 

Ilmatieteen laitoksen tapahtumat:
Ilmatieteen laitoksen viestintä, puh. 029 539 2231, viestinta@fmi.fi