Tiedotearkisto: 2001

Lentometeorologin työ esillä Jyväskylän lentonäytöksessä

6.6.2001 12:00

Ilmatieteen laitos esittelee lentometeorologin työtä, lentosäätuotteita ja meteorologin koulutusta Jyväskylän lentonäytöksessä. Kesän suurin ilmailutapahtuma Jyväskylä Air Show järjestetään 9. - 10. kesäkuuta Jyväskylän lentokentällä kello 10 - 18.00. Lentonäytösten lisäksi tapahtumassa on maanäyttely, jonka olennainen osa on laaja ilmailun infopiha. Infon kantavana teemana on ilmailun koulutus-, ura- ja harrastusmahdollisuudet.

Lentosääpalvelut ovat tärkeä osa turvallista lentoharrastusta sekä tarpeellinen palvelu tehokkaalle ja turvalliselle reittiliikenteelle. Ilmatieteen laitoksen lentosääpalveluun kuuluu lentopaikkaennusteet TAF, lentosään alue-ennusteet GAFOR, lentotiedotusalueille merkitsevän lentosään kartta SWC ja siihen liittyvä tuulikartta, lentosäähän liittyvät varoitukset SIGMET ja ilmoitukset WXREP. Lentosääpalvelua saa maksutta lentoasemien briefingeistä sekä lennolla radiojaksolla 125,1.

Ilmatieteen laitoksen lentosääpalveluista kerrotaan yksityiskohtaisesti Internet-sivuilla osoitteessa: sää

Lisätietoja:

Ilmatieteen laitos, yhteyspäällikkö Kari Österberg, puhelin (09) 1929 3330, 050 5638680, sähköposti: kari.osterberg@fmi.fi