Uutinen 10.2.2014

Verkkopalvelumme käyttäjät erittäin tyytyväisiä _Userneeds 2013

Kyselyyn saatiin yli 100 000 vastausta.

Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelussa kerättiin marras-joulukuussa käyttäjien palautetta ja kehitysideoita verkkopalvelun kehittämiseksi.

Kyselyyn saatiin yli 100 000 vastausta. Noin 20 prosenttia vastaajista kertoi kehitysehdotuksiaan myös avoimen palautteen muodossa.

Lämpimät kiitokset kaikille kyselyyn vastanneille!

Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotut kirjapalkinnot on postitettu jo tammikuussa voittajille. Webstatus-kyselyn toteutti yhteistyökumppanimme Userneeds.

Vastaajien sitoutuminen vahva

Kyselyn perusteella Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelun käyttäjien sitoutuminen verkkopalveluun on vahva: 65 % kyselyyn vastanneista ilmoitti käyvänsä verkkosivustolla päivittäin. Kyselyyn vastanneista 97 % pitää Ilmatieteen laitoksen sivustoa hyvänä tai erittäin hyvänä.

Sivuston käytettävyyttä pidettiin monin tavoin hyvänä: navigointia pidettiin helppona, kieliasua ymmärrettävänä, sisältöä luotettavana ja sivuston latautumisaikoja nopeina.

Kyselyyn vastanneiden mukaan eniten parannettavaa on sivustolla tarjottavissa palveluissa: eniten toivotaan lähitunneille sääennusteita tunneittain, pidempiä sääennusteita sekä sääennusteita ulkomaille. Myös hakutoimintoa pidettiin huonona.

Noin neljännes vastaajista piti sivustoa tylsänä ja vanhanaikaisena, mutta useimmille sisältö, selkeys ja nopea latautuminen ovat sivuston ulkoasua tärkeämpiä ominaisuuksia. Kuten eräässä vastauksessa kiteytettiin: "Tylsä ei ole huono, vaan yksinkertainen sivu on hyvä."

Seuraavaksi laajennetaan sääennusteita

Käyttäjien toivomaa parannusta sivustolle saatiin jo tammikuussa kun verkkosivuston hauksi vaihdettiin Googlen täsmähaku.

Kuluvan vuoden aikana kyselyssä esitetyistä kehitysideoista tullaan keskittymään seuraaviin:

  • lähituntien sääennuste tunnin välein

  • nykyistä pidempi sääennuste ennusteen todennäköisyysarvion kanssa

  • nykyistä tarkemmat tutkakuva-animaatiot

Myös ulkomaiden sääennusteiden lisäystä verkkopalveluun selvitetään. Lisäksi sivuston ulkoasuun on suunnitteilla parannuksia, sivuston selkeydestä ja latautumisajoista tinkimättä.

Keskeisimmät sääpalvelut älypuhelinten käyttäjille ovat saatavissa sovelluksina (iOs, Android- ja Windows -puhelimiin) ja selainpohjaisena versiona osoitteessa http://m.fmi.fi/saa/

Palautetta voi antaa edelleen: