Uutinen 13.9.2016

Ilmasto.nyt - avoin kurssi ilmastonmuutoksen perusteista

Sitra, korkeakoulut, asiantuntijat ja opiskelijat ovat yhdessä rakentaneet kaikille avoimen kurssikokonaisuuden ilmastonmuutoksen perusteista.

Ilmasto.nyt-kurssikokonaisuus vastaa selkeään tarpeeseen kouluttaa kaikille aloille uusi ilmasto-osaajien sukupolvi, joka ymmärtää ilmastonmuutoksen perusteet ja pystyy hyödyntämään tätä osaamista oman alansa näkökulmasta.

Ilmasto.nyt on toteutettu kaikille avoimena verkkokurssina, mutta se eroaa perinteisistä kursseista, koska kurssiaikatauluun on sisällytetty lähiopetus.

"Tavoitteena on, että jokainen kurssin käynyt opiskelija ymmärtää, mistä ilmastonmuutoksessa on ilmiönä kyse ja innostuu tarttumaan toimeen ilmastonmuutoksen selättämiseksi omalla osaamisellaan", sanoo kurssikokonaisuuden rakentamista koordinoinut Laura Riuttanen Helsingin yliopistosta.

Yhteistyössä rakennettu ja testattu kurssikokonaisuus

Ilmasto.nyt -pakettia on ollut rakentamassa sekä luonnontieteiden, kasvatustieteiden että taiteen asiantuntijoita, ja kurssivideot on tuotettu yhteistyössä media-alan opiskelijoiden kanssa. Kokonaisuuden ovat laatineet yhdessä Helsingin yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Sitra. Mukana työssä ovat olleet myös Ilmatieteen laitos, Taideyliopisto, Aalto-yliopisto sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tutustu kurssikokonaisuuteen

www.ilmastonyt.fi