Ajankohtaista: 2017

Ilmatieteen laitos vahvasti esillä eurooppalaisessa planeettatutkimuskonferenssissa

21.9.2017 21:59

Ilmatieteen laitos on järjestänyt avaruusteknologianäyttelyn parhaillaan käynnissä olevassa European Planetary Science Congress (EPSC) 2017 -tapahtumassa Riiassa.

Kuva: Harri Haukka

Kuva: Harri Haukka

Ilmatieteen laitoksen näyttelyssä on esillä on sekä historiallisia Ilmatieteen laitoksen mittalaitteita että uusia paine- ja kosteusmittalaitteita tuleviin Mars-laskeutujiin. Ilmatieteen laitoksen näyttely on tapahtuman suurin ja esillä on avaruusmittalaitteita 80-luvulta asti ulottuen tuleviin vuonna 2020 laukaistaviin Mars-mittalaitteisiin. Näyttelyssä on myös aidon kokoinen malli MetNet-Mars-laskeutujasta puhallettavine lämpökilpineen ja laskeutumisen hidastimineen.

Näyttelyn lisäksi Ilmatieteen laitoksen tutkijoilla on konferenssissa useita puheita ja tieteellisiä postereita nykyisistä avaruushankkeista sekä tulevaisuuden visioista. Ilmatieteen laitoksen tutkija Pekka Janhusen ehdotus nanoluotainparven lähettämisestä tutkimaan asteroidivyöhykettä hyödyntäen Janhusen itse keksimää sähköpurjetta on ollut näkyvästi esillä Riikassa. Tallenne lehdistötilaisuudesta on katsottavissa (kohdasta 06:00 eteenpäin): https://t.co/5lJlw4HkRX

EPSC on suurin vuosittain järjestettävä eurooppalainen planeettatutkimuskonferenssi. Tänä vuonna konferenssi on käynnissä 17.-22.9. ja tapahtumapaikkana on historiallinen Latvian pääkaupunki Riika.

Lisätietoja:

Vanhempi tutkija Maria Genzer, maria.genzer@fmi.fi
Tutkija Harri Haukka, harri.haukka@fmi.fi
Tutkimuspäällikkö Pekka Janhunen, pekka.janhunen@fmi.fi