Ajankohtaista: 2017

Sateet ja tulvat hellittämässä Etelä-Suomessa toistaiseksi

13.10.2017 14:50

Viikonlopulle ennustetut vähäisemmät sateet eivät todennäköisesti käännä enää vedenpintoja uuteen nousuun Etelä-Suomessa.

Kuva: Lars Winberg

Kuva: Lars Winberg

Ilmatieteen laitoksen mukaan lokakuun alku on ollut suurimmassa osassa maata hyvin sateinen. Uudellamaalla kuun alku on ollut jopa harvinaisen, paikoin myös poikkeuksellisen sateinen.

Lokakuun alusta jatkuneet sateet ovat nostaneet jokien ja järvien pintoja Etelä-Suomessa. Myös pienemmät purot ja ojat ovat tulvineet runsaimman sateen alueilla. Suomen ympäristökeskuksen mukaan Uudenmaan joet ovat nousseet korkeimmalle tasolleen tänä vuonna. Suomi kuuluu edelleen laajaan matalapaineen alueeseen ja sää on epävakaista, mutta jokien pintojen nousu on nyt tasaantumassa. Järvien pinnat ovat yhä lähes koko maassa tavallista korkeammalla.

Lisätietoja:

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Vesi- / tulvatilanne: http://www.ymparisto.fi/tulvatilanne

Tulvakeskus tuottaa valtakunnallisia tulvaennusteita ja tulvavaroituksia sekä ylläpitää valtakunnallista vesi‐ ja tulvatilannekuvaa. Tulvakeskus on Ilmatieteen laitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen yhteinen palvelu, joka toimii tiiviissä yhteistyössä ELY-keskusten ja pelastuslaitosten kanssa. www.tulvakeskus.fi.