Uutinen 31.1.2011

Tutkimusretkikunta palaa Etelämantereelta

Suomen FINNARP 2010 -tutkimusretkikunta lähti 31. tammikuuta paluumatkalle Etelämantereelta. Retkikunta saapui asemalle joulukuun alussa ja tutkimustyö sujui suunnitelmien mukaan niin asemalla kuin sen lähiympäristössä.

Etelämantereen kesän tutkimuskauden päättyessä FINNARP 2010-retkikunta sulkee Aboan tutkimusaseman. Suksikone saapuu noutamaan retkikunnan huoltopuolen henkilöstöä 31. tammikuuta. Tutkimushenkilöstö lensi Aboalta pois jo sunnuntaina 30. tammikuuta. Retkikunta on tavoitettavissa Kapkaupungista 2.2. ja Suomeen tutkimusmatkailijat palaavat helmikuun kolmantena päivänä illansuussa.

FINNARP 2010 on 17. Etelämanner-retkikunta Läntisellä Kuningatar Maudin maalla sijaitsevalle Suomen tutkimusasema Aboalle. Etelämantereen kesän aikana 12 henkinen tutkimusretkikunta teki tuulioloihin, ilmakehän lämpötalouteen, lumen ja ilman väliseen lämmönvaihtoon, lumen fysikaalisiin ominaisuuksiin sekä auringonsäteilyyn ja pitkäaaltoiseen lämpösäteilyyn liittyviä meteorologisia tutkimuksia sekä mannerjäätikön pintakerrokseen ja supraglasiaalisiin järviin liittyviä tutkimuksia.Lisätietoja:Retkikunnan matkasta voi lukea lisää nettisivuilta: www.antarctica.fi/retkikunta-2010

Yhteystiedot retkikunnan palattua Suomeen: retkikunnan johtaja Mika Kalakoski,puh. 050 359 2792