Uutinen 8.8.2012

Space Expo laskeutuu Helsinkiin elokuussa

Olemme mukana avaruustoiminnan European Space Expossa Helsingin Narinkkatorilla 17.-21. elokuuta.

Avaruustoiminnan hyödyt tulevat tutuiksi Euroopan komission tuottamassa European Space Expossa 17.–21. elokuuta 2012. Helsingin Narinkkatorille laskeutuva kuplahalli esittelee avaruusjärjestelmien hyötyjä maan päällä interaktiivisten infokioskien sekä ja kiehtovan pallonäytön avulla.

Avaruudella on huomiota herättämättä tärkeä rooli elämässämme. Expossa kävijät kokevat, miten avaruussovellukset parantavat elämäämme ja auttavat meitä selviytymään yhteiskunnallisista ja ympäristöhaasteista niin Euroopassa kuin koko maapallolla.

Expo tarjoaa vierailijoille matkan muun muassa Euroopan Unionin Galileo/EGNOS- ja GMES-ohjelmien maailmaan. Galileo on uusi eurooppalainen satelliittinavigointijärjestelmä ja GMES uusi eurooppalainen kaukokartoitussatelliittien laivasto.

Avaruuskupolin sisäpuolella yli tusina kosketusnäyttöä ja Omniglobe-pallonäyttö kutsuvat tutustumaan sovelluksiin ja palveluihin, jotka Galileo/EGNOS ja GMES mahdollistavat. Sovelluksia hyödynnetään muun muassa luonnonvarojen suojelun, yleisen turvallisuuden, lento- ja maantieliikenteen ja maankäytön osa-alueilla.

Ohjelmassa on päivittäin asiantuntijatapaamisia suurelle yleisölle. Lapsille on joka infokioskissa oma animaatiosisältönsä ja parillisin tasatunnein heillä on mahdollisuus pelata Angry Birds Space -peliä.

Euroopan Space Expo aloitti Euroopan kiertueensa Kööpenhaminassa kesäkuun alussa. Viiden päivän aikana 7650 kävijää löysi Euroopan unionin merkityksen avaruudessa. Suomi on näyttelyn kolmas kohde, ja seuraavan kolmen vuoden aikana sen on tarkoitus käydä kaikissa EU:n jäsenvaltioissa.

Suomessa näyttelyyn sisältöä toivat Liikenne- ja viestintäministeriön johdolla Ilmatieteen laitos, Suomen ympäristökeskus, Geodeettinen laitos, VTT, TEKES ja Rovio Entertainment Oy.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Kuva: European Space Expo

Lisätietoja:

Euroopan Komission verkkosivu European Space Exposta:   (http:// http://ec.europa.eu/enterprise/policies/space/expo/index_en.htm)

Video European Space Expon matkasta: http://www.youtube.com/watch?v=FjmIUQAU5Jw