Uutinen 4.6.2015

Liikennejarjestelma.fi kokoaa liikennetiedon yhteen palveluun

Tiedätkö, kuinka monta erittäin huonon ajokelin vuorokautta Suomessa oli viime vuonna? Muun muassa tämä selviää Liikennejarjestelma.fi-sivustolta.

Sivustolle on koottu Suomen liikenteeseen liittyviä indikaattoreita. Ilmatieteen laitos tuottaa sivustolle tietoa liikenteen toimintaympäristöstä. Käy tutustumassa ja anna mielipiteesi sivustosta!

Liikennejärjestelmä.fi-sivusto kuvaa liikennejärjestelmän kehitystä, ja se palvelee suunnittelua pitkällä aikajänteellä. Sivusto on hyödyllinen kaikille niille, jotka työssään tai toiminnassaan tarvitsevat analysoitua tietoa liikenteestä. Päätöksentekijöiden ja suunnittelijoiden lisäksi tutkijat, yhdistykset, tiedotusvälineet ja kansalaiset saavat sivustolta hyödyllistä tietoa.

Liikennejarjestelma.fi on jaettu viiteen teemaan: toimintaympäristö, talous, palvelutaso, turvallisuus ja ympäristö. "Ilmatieteen laitos tuottaa sivustolle toimintaympäristöä kuvaavia indikaattoreita. Tarjoamaamme tietoa ovat esimerkiksi indikaattorit termisen talven pituudesta, poikkeuksellisten sääolojen määristä,  vuoden keskilämpötilasta ja jääpeitteen laajuudesta Itämerellä", ryhmäpäällikkö Jani Poutiainen Ilmatieteen laitokselta luettelee.

Liikennejärjestelmä.fi-palvelun ovat toteuttaneet yhteistyössä liikenne- ja viestintäministeriö, Liikennevirasto, Trafi ja Ilmatieteen laitos. Palvelu on pääosin koostettu jo käytössä olevista tilastoista ja indikaattoreista yhdessä tiedon käyttäjien ja tietoa tuottavien tahojen kanssa.

Nyt pääosa vuositason aineistosta on päivittynyt tuoreimmilla tiedoilla. Käy tutustumassa päivittyneeseen sisältöön alla olevasta linkistä ja vastaa käyttäjäkyselyyn. Vastaaminen vie noin 10 minuuttia. Saatua palautetta tullaan hyödyntämään portaalin sisällön ja käytettävyyden kehittämisessä.

Lisätietoa

Jani Poutiainen, Ryhmäpäällikkö, Liikenne ja media -ryhmä, Ilmatieteen laitos, etunimi.sukunimi@fmi.fi, puh. 0295 394 140