Suomen nykyilmasto ja ilmastotilastot

Ilmatieteen laitos kokoaa ja tallentaa Suomen säähavainnot. Havaintojen pohjalta tuotetaan ilmastotilastot ja esimerkiksi viralliset sääennätykset.

Ilmastopalvelun verkkosivuilta on saatavissa runsaasti tietoa Suomen säästä pääosin 1960-luvulta lähtien. Viime vuosien  ja kuukausien osalta tietoa on saatavilla tarkemmin. Myös sääennätyksistä ja juhlapyhien säistä on tehty omia koosteita tähän osioon.

Säähavaintojen lataus

Voit ladata ilmaiseksi ja rekisteröitymättä menneitä säähavaintoja uudesta latauspalvelustamme.

Säähavaintoja on saatavissa esimerkiksi lämpötilasta, sademäärästä ja tuulen nopeudesta. Merihavainnoista löytyvät muun muassa veden- ja aallonkorkeus. Lisäksi palvelusta voi ladata ilmanlaatu- ja auringonsäteilyhavaintoja.

Havainnot saat ladattua suoraan omaan taulukkolaskentaohjelmaasi.

Etkö löytänyt hakemaasi?

Ilmastotilastoja koskeviin kysymyksiin vastataan Ilmastopalvelun palvelunumerossa 0600 10601 (4,01 €/min+pvm). Puhelinpalvelu on auki arkisin kello 9 - 15.

Ennen yhteydenottoa kannattaa tutustua säädatan tilausohjeisiin ja hinnoitteluun.

Ilmastokatsaus-lehti verkossa

Ilmastokatsaus on Ilmatieteen laitoksen verkkolehti, joka keskittyy Suomen ja muun maailman sään ja ilmaston seuraamiseen. Verkkolehti koostuu muun muassa ajankohtaista säätä taustoittavista artikkeleista sekä syvällisemmistä tietoiskuista koskien uusia tutkimustuloksia lähinnä ilmatieteen alalla.

Ajankohdan tavanomainen sää

Ajankohdan keskimääräinen ylin ja alin lämpötila sekä lumensyvyys vertailukaudella 1981-2010. Kartat vaihtuvat kahden viikon välein. Vetovalikosta saat esille muiden ajankohtien kartat.

20.11.2018
YLIN C°YLIN C° ALIN C°ALIN C°
7,0
Enontekiö
-8,7
Virrat
6,4
Raahe
-8,6
Ähtäri
6,2
Kalajoki
-8,4
Utsjoki
5,9
Maalahti
-8,0
Kauhajoki
5,9
Mustasaari
-8,0
Pello
Havainnot ovat läpikäyneet vain alustavan automaattisen havainnontarkistuksen. Arvot saattavat muuttua lopullisen tarkistuksen myötä. Listassa on näytetty kunnan nimi, jossa havaintoasema sijaitsee. Saat itse havaintoaseman nimen selville viemällä hiiren kunnan nimen ylle.