Paikallissää tekstiviestillä

Weatherproof SMS -palvelusta saat tuoreimmat säätiedot postinumeron tarkkuudella kotimaahan ja kaupunkikohtaisesti kaikkialle maailmaan. Palvelumme toimivat Elisan, Telian ja DNA:n liittymillä ja niiden hinta on 0,84 €/viesti (DNA 0,85 €/viesti).

Paikallissääennusteet

Kotimaahan saat säätiedot kaupungin, kunnan tai postinumeron perusteella. Voit valita joko yhden, kolmen tai viiden vuorokauden ennusteen tai ottaa viimeisimmät säätiedot lähiympäristön havaintoasemilta.

Saadaksesi yhden päivän ennusteen lähetä tekstiviesti sää paikkakunta tai postinumero (esim. sää helsinki tai sää 00100) numeroon 16161. Kolmen tai viiden päivän ennusteen saat viestillä sää pituus paikkakunta. Esimerkiksi viestillä Sää 5 kuopio saat viiden päivän ennusteen Kuopioon.

Esimerkki viestistä

Kuopio

ke 18 -16 e 4 puolipilv

to 00 -20 e 4 selkeää

to 06 -20 e 3 selkeää

to 12 -17 se 2 heik lumis

to 18 -14 s 3 lumisadetta

Esimerkiksi ensimmäinen rivi luetaan niin, että keskiviikkona klo 18 lämpötila on -16, tuulee idästä 4 m/s ja sää on puolipilvinen.

Tuulen suunnalle käytetään seuraavia lyhenteitä: n=north (pohjoinen), ne=north-east (koillinen), e=east (itä), se=south-east (kaakko), s=south (etelä), sw=south-west (lounas), w=west (länsi), nw=north-west (luode).

Palvelun käyttö ulkomailla

Ulkomailla sääpalvelu toimii kuten Suomessakin. Lähetä vain viesti sää paikkakunta numeroon 16161 ilman suuntanumeroita; ei siis maakoodeja plussineen.

Jos esimerkiksi olet Bangkokissa ja haluat paikallisen tulevan kolmen vuorokauden ennusteen, lähetä tekstiviesti sää bangkok numeroon 16161.

Palvelusta löytyvät kaikki maailman suurimmat metropolit ja kaikki merkittävimmät lomakohteet. Nyrkkisääntönä hakusanat kirjoitetaan niiden virallisessa suomalaisessa kirjoisasussaan, kuten sää new york.

Suomenkielisten sääpalveluiden lisäksi tarjoamme tekstiviestitse sääpalveluita ruotsiksi ja englanniksi.

Weatherproof SMS-palveluiden hakusanoina toimivat siis myös:

  • englanniksi: weather london
  • ruotsiksi: väder malmö

Havainnot

Säähavainnot saat tekstiviestillä (esim. sää nyt rovaniemi) ja lähetä se numeroon 16161.

Sade-ennuste

Ennusteen sateen todennäköisyydestä ja sademäärästä saat lähettämällä viestin sade paikkakunta tai postinumero (esim. sade kotka tai sade 48100) numeroon 16161. Seuraavan päivän ennusteen saat lähettämällä viestin muotoa sade 2 paikkakunta.

Pilvisyysennuste

Ennusteen pilvisyydestä (esim. 6/8) ja sademäärästä saat lähettämällä viestin pilvi paikkakunta tai postinumero (esim. pilvi hyvinkää tai pilvi 05620) numeroon 16161. Seuraavan päivän ennusteen saat lähettämällä viestin muotoa pilvi 2 paikkakunta.

Tuuliennuste

Tuuliennusteen (48 h) saat lähettämällä viestin tuuli paikkakunta tai postinumero numeroon 16161 (esim. tuuli nauvo tai tuuli 21660).

Ilmanpaine

Ilmanpaine-ennusteen (48 h) saat lähettämällä viestin paine paikkakunta tai postinumero numeroon 16161 (esim. paine oulu tai paine 00500).