RainMan-säätutkasovellus iOS-, Android- ja Windows -puhelimille

RainMan-säätutkasovellus tarjoaa monipuolisen ja laajan valikoiman erilaisia tutkatuotteita yksittäisen tutkan mittauksista koko Skandinavian laajuiseen usean tutkan yhdistelmäkuvaan. Samaan kuvaan saa näkyviin myös satelliittikuvan, salamaniskut ja säähavaintoja.

Maksuton RainMan-säätutkasovellus tarjoaa seuraavat tuotteet käyttöösi

 • sateen voimakkuus Suomessa 5 minuutin päivitysvälillä
 • sateen voimakkuus Skandinaviassa 15 minuutin päivitysvälillä
 • sadekertymät 1, 12 ja 24 tunnin ajalta
 • satelliittikuvat 15 minuutin päivitysvälillä
 • salamahavainnot reaaliajassa
 • säähavainnot 10 minuutin päivitysvälillä
 • yksittäisten tutkien mittaukset
 • salama- ja sadehälytykset valittuun pisteeseen halutulla säteellä
 • kartan keskityksen sijainnin mukaan
 • kartan keskityksen paikkahaun mukaan
 • omien paikkojen tallennuksen

Latauslinkit

Hae paikkoja

Vasemmasta pyyhkäisyvalikosta löytyvä paikkakuntahaku toimii ennakoivalla tekstinsyötöllä. Haettavissa on yli 17.000 paikkakuntaa Suomesta ja suurimmat kohteet Skandinavian alueelta.

Voit käyttää myös paikannusta. Paikannus käynnistyy RainManin vasemman yläkulman paikannussymbolista. Puhelimen on kuitenkin sallittava paikannus.

Suosikkipaikkojen tallennus

Valittu paikka ilmaantuu sinisenä merkkinä kartalle. Kohdetta klikkaamalla pääsee tallentamaan paikan suosikkeihin.

Tutka-animaatiot

Sadetutkapalvelu käynnistetään ylävalikon tutkasymbolista. Säätutkalla saadaan selville, missä sataa ja kuinka rankasti. Lisäksi palvelussa on mukana tutkien antamia tietoja tuulesta ja sateen olomuodosta.

Sadetutkapalvelun lisäominaisuudet saa käyttöön tutkavalikosta, josta on helppo aktivoida omaa käyttöä parhaiten tukevat valinnat. RainManissa sadetutkaan liittyvistä parametreista voidaan valita sateen voimakkuuden tai yhden tunnin, 12 tunnin ja 24 tunnin kertymät millimetreinä. Myös yksittäisen tutkan mittaukset voi ottaa käyttöön tutkavalikosta.

Lisätietoa tutkista ja tutkakuvista.

Havainnot

Sääasemilla tehdyt havainnot: lämpötila, tuuli, kosteus, ilmanpaine ja näkyvyys löytyvät ylävalikon oikeasta yläkulmasta. Valinnat voi aktivoida joko symbolin vetovalikosta tai painamalla painiketta pitkään.

Satelliittikuvat

Palvelussa käytetään Meteosat-satelliitin havaintoja 15 minuutin välein. Satelliitit käyttävät ultraviolettivalon, näkyvän valon ja infrapunavalon aallonpituuksia tai pidempiä mikroaaltoja. Näkyvän valon kuvia voi katsoa päiväaikaan, infrapunakuvissa pilvet erottuvat myös yöllä, koska ne ovat kylmempiä kuin maanpinta. Pilvilajitkuvaan on yhdistetty satelliittien mittauksia eri aallonpituuksilla, ja siinä yläpilvet erottuvat sinisävyisinä, alapilvet kellertävinä.

Lisätietoa satelliittikuvista ja niiden tulkinnasta.

Karttapohjan valinta

Tiestön ja kuntarajojen näkyminen kartalla helpottaa palvelun käyttöä ja etäisyyksien hahmottamista.  Karttapohjan saa valittua vasemmasta pyyhkäisyvalikosta kohdasta asetukset. Kartan voi valita joko tiestöllä ja kuntarajoilla tai kokonaan ilman.

Kartta-aineisto sisältää Maanmittauslaitoksen maastokarttarasterin 1:50000 05/2012 aineistoa.