Sääennusteiden tuotannossa on ilmennyt ongelmia. Pahoittelemme puuttuvia tietoja. Asiaa selvitetään parhaillaan.

Säätiedotus 16.10.2018 klo 6

Sadealue, joka ulottuu Etelä-Pohjanmaalta Koillismaalle, liikkuu itään ja sen jälkipuolella virtaa viileämpää ilmaa maahamme.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Maan eteläosassa:

Pohjoisesta alkaen lisääntyvää pilvisyyttä ja paikoin heikkoa sadetta. Illasta alkaen poutaa, mutta paikoin sumua. Päivän ylin lämpötila on 11...15 ja yön alin 5...10 astetta. Heikkenevää lännenpuoleista tuulta.

Maan keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa:

Aluksi pilvistä ja monin paikoin sadetta. Päivällä luoteesta alkaen poutaa ja osaksi selkeää. Yöllä paikoin sumua. Lämpötila on päivällä 7...12 astetta. Yön alin 0...+6 astetta. Heikkenevää lännenpuoleista tuulta.

Lapissa:

Enimmäkseen poutaa ja osaksi selkeää, mutta yöllä ja aamulla paikoin sumua. Lämpötila on päivällä 3...8 astetta ja yöllä -5...+1 astetta. Heikkoa tai kohtalaita etelän ja lännen välistä tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 16.10.2018 klo 6

Huomautus veneilijöille:

Suomenlahti:

Lounaistuulta aluksi 11 m/s.

Pohjois-Pohjanmaalla oleva matalapaine syvenee ja liikkuu itään. Korkeapaineen selänne liikkuu illalla ja yöllä maan eteläosan yli myös itään.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Suomenlahti:

Lounaanpuoleista tuulta 7-11 m/s. Päivällä tuuli heikkenee lännestä alkaen, iltapäivällä 5-9 m/s. Iltayöstä alkaen suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-6 m/s. Hyvä näkyvyys, yöllä utuisempaa.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri:

Heikkenevää lännen ja lounaan välistä tuulta, aluksi 5-9 m/s. Päivällä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s. Yöllä tuuli kääntyy etelään. Hyvä näkyvyys, yöllä utuisempaa.

Selkämeri:

Heikkenevää luoteistuulta, aluksi 4-8 m/s. Illasta alkaen suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-6 m/s. Yöllä tuuli kääntyy kaakkoon. Paikoin vesisadetta, keskipäivästä alkaen hyvä näkyvyys. Yöllä paikoin utua.

Merenkurkku ja Perämeri:

Voimistuvaa luoteistuulta, aamupäivästä alkaen 4-8 m/s. Iltapäivällä länsituulta. Yöllä vähän heikkenevää etelän ja lounaan välistä tuulta. Enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Saimaa:

Lounaistuulta 4-8 m/s. Päivällä heikkenevää lännen ja luoteen välille kääntyvää tuulta. Yöllä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 0-4 m/s. Lännestä alkaen paikoin sadetta, iltapäivästä alkaen hyvä näkyvyys. Yöllä paikoin sumua.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat ennusteet Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 3,85 €/min + pvm)

Mennyt sää

Ilmastotilastot numerosta 0600 10601 arkisin kello 9 -15. Hinta 4,01 €/min + pvm. Tarjoamme myös ilmastokonsultointia!

Twitter