Säätiedotus 21.1.2019 klo 12

Tiedotukseen sisältyy varoituksia

Sää on suurimmassa osassa maata poutainen ja pakkanen monin paikoin kovaa.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan etelä- ja keskiosassa

Poutaa ja laajoilla alueilla selkeää, maan keskiosassa yöstä alkaen ajoittain pilvisempää ja paikoin vähäistä lumisadetta, huomenna myös etelässä. Pakkasta on 12...25 astetta. Lounaissaaristossa on vähän lauhempaa. Heikkoa tuulta.

Maan pohjoisosassa

Selkeää tai puolipilvistä ja enimmäkseen poutaa, Pohjois-Lapissa kuitenkin joitakin lumikuuroja, illalla ja yöllä myös muualla. Pakkasta on 18...-35 astetta. Tänään Pohjois-Lapissa pakkanen vähän heikkenee, huomenna päivällä myös muualla, päivällä lämpötila on -15...-28 astetta. Heikkoa, paikoin kohtalaista pohjoisen ja lännen välistä tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 21.1.2019 klo 12

Korkeapaineeen selänne vahvistuu Suomeen. Vähäinen matalapaine muodostuu yöllä Selkämeren pohjoisosaan.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti

Pohjoisenpuoleista tuulta 4-8 m/s. Iltayöllä suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Huomenna aamupäivällä lännenpuoleista tuulta 4-8 m/s. Paikoin lumikuuroja, muuten hyvä näkyvyys.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri ja Saaristomeri

Pohjoisenpuoleista tuulta 3-7 m/s. Illalla idänpuoleista tuulta 1-5 m/s. Huomisaamuna voimistuvaa etelänpuoleista tuulta, huomenna päivällä 6-10 m/s. Paikoin lumikuuroja, muuten hyvä näkyvyys.

Selkämeri

Suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Yöllä voimistuvaa lounaanpuoleista tuulta, huomisaamuna 4-8 m/s, huomenna päivällä 9-13 m/s. Paikoin lumikuuroja, muuten hyvä näkyvyys.

Merenkurkku ja Perämeri

Voimistuvaa lännenpuoleista tuulta, myöhemmin iltapäivästä alkaen 4-8 m/s. Paikoin lumikuuroja, muuten hyvä näkyvyys.

Saimaa

Luoteenpuoleista tuulta 1-5 m/s. Yöstä alkaen lännenpuoleista tuulta 3-7 m/s. Paikoin lumikuuroja, muuten hyvä näkyvyys.