Säätiedotus 16.10.2018 klo 12

Maan itäosassa oleva sadealue liikkuu nopeasti itään ja sen jälkipuolella virtaa viileämpää ilmaa maahamme.

Odotettavissa huomisaamuun asti:

Maan eteläosassa:

Enimmäkseen pilvistä ja paikoin heikkoa sadetta. Illasta alkaen poutaa ja aamuyöllä paikoin sumua. Päivän ylin lämpötila on tänään ja huomenna 11...15 astetta. Yön alin 5...10 astetta. Heikkoa tuulta.

Maan keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa:

Lännestä alkaen poutaa ja osaksi selkeää. Yöllä paikoin sumua. Huomenna enimmäkseen pilvistä ja päivällä paikoin sadetta. Päivän ylin lämpötila on tänään ja huomenna 7...12 astetta. Yön alin 0...+6 astetta. Heikkoa tai kohtalaista lännenpuoleista tuulta, huomenna etelänpuoleista tuulta.

Lapissa:

Enimmäkseen selkeää ja poutaa. Yöllä ja aamulla paikoin sumua. Huomenna pilvistä ja iltapäivällä Pohjois-Lapissa paikoin vesisadetta, Käsivarressa paikoin myös lunta. Päivän ylin lämpötila on tänään 3...8 astetta, huomenna vähän alempi. Yön alin -5...+1 astetta. Heikkoa tai kohtalaista lännenpuoleista tuulta, huomenna etelänpuoleista tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 16.10.2018 klo 12

Huomautus veneilijöille:

Selkämeren pohjoisosa, Merenkurkku ja Perämeri:

Etelän ja lounaan välistä tuulta huomenna päivällä 12 m/s.

Vienan merellä oleva matalapaine liikkuu itään. Korkeapaineen selänne liikkuu illalla ja yöllä Suomen yli itään. Huomenna matalapaine lähestyy Skandinaviaa lännestä.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti:

Lounaanpuoleista tuulta 6-10 m/s. Illalla suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Huomisaamusta alkaen voimistuvaa lounaanpuoleista tuulta, päivällä 4-8 m/s. Paikoin utua.

Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri ja Selkämeren eteläosa:

Heikkenevää pohjoisenpuoleista tuulta, illalla suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Huomisaamuna voimistuvaa etelän ja lounaan välistä tuulta, päivällä 6-10 m/s. Paikoin utua, huomenna mahdollisesti sadekuuroja.

Selkämeren pohjoisosa, Merenkurkku ja Perämeri:

Lännenpuoleista tuulta, aluksi 4-8 m/s, illalla 2-6 m/s. Yöllä etelän ja lounaan välistä tuulta, joka voimistuu, huomenna päivällä 7-12 m/s. Enimmäkseen hyvä näkyvyys, yöllä paikoin utua, huomenna päivällä sadekuuroja.

Saimaa:

Heikkenevää lännenpuoleista tuulta, illalla suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-5 m/s. Huomenna aamupäivällä kaakonpuoleista tuulta 3-7 m/s. Aluksi paikoin sadetta, yöllä paikoin sumua, huomenna päivällä sadekuuroja.

Meteorologi 24 h

Palvelevalta meteorologilta tuoreimmat ennusteet Suomeen ja ulkomaille
Soita 0600 1 0600
(hinta 3,85 €/min + pvm)

Mennyt sää

Ilmastotilastot numerosta 0600 10601 arkisin kello 9 -15. Hinta 4,01 €/min + pvm. Tarjoamme myös ilmastokonsultointia!

Twitter