Säätiedotus 20.1.2019 klo 12

Maan etelä- ja keskiosassa tulee tänään joitakin lumikuuroja, huomenna lumikuuroja tulee lähinnä Pohjois-Lapissa.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan etelä- ja keskiosassa

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja etenkin tänään paikoin lumikuuroja, huomenna enimmäkseen poutaa. Lämpötila on tänään lännessä enimmäkseen -5...-15 astetta ja idässä -10...-25 astetta. Yöstä alkaen lämpötila on koko alueella -10...-25 astetta. Heikkoa tai kohtalaista pohjoisenpuoleista tuulta.

Maan pohjoisosassa

Selkeää tai puolipilvistä ja poutaa, huomenna Pohjois-Lapissa lumikuuroja. Lämpötila on enimmäkseen -15...-30 astetta, paikoin on kuitenkin kylmempää. Heikkoa tai kohtalaista pohjoisenpuoleista tuulta.

Säätiedotus merenkulkijoille 20.1.2019 klo 12

Jäätämisvaroitus

Jään kertyminen alusten rakenteisiin on kohtalaista Suomenlahdella.

Korkeapaine vahvistuu maanantaina Pohjanlahdelle.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Suomenlahti, Pohjois-Itämeri ja Ahvenanmeri

Luoteistuulta, aluksi 10-13 m/s, illasta alkaen 7-11 m/s. Aamulla tuuli kääntyy pohjoisen puolelle, aamupäivällä 4-9 m/s. Paikoin lumikuuroja, muuten enimmäkseen hyvä näkyvyys.

Saaristomeri ja Pohjanlahti

Pohjoisen ja luoteen välistä tuulta 6-10 m/s, Perämeren eteläosassa myöhemmin iltapäivällä ylimmillään 12 m/s. Yöllä tuuli heikkenee, aamusta alkaen suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 2-6 m/s. Paikoin vähäistä lumisadetta, kohtalainen tai hyvä näkyvyys.

Saimaa

Luoteistuulta 3-6 m/s, mutta eteläosassa 5-8 m/s. Yötä kohden tuuli heikkenee, aamusta alkaen suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-4 m/s. Ajoittain vähäistä lumisadetta sekä enimmäkseen kohtalainen näkyvyys. Illasta alkaen parempi näkyvyys.