Tiedotearkisto: 2003

Maatalouden sääpalvelu käynnistyy

30.4.2003 12:00

Maatalouden sää- ja neuvontapalvelu käynnistää jälleen toimintansa perjantaina 2. toukokuuta suurimmassa osassa Suomea. Länsi-Lapissa ja Koillismaalla palvelu aloitetaan toukokuun puolessa välissä. Palvelun tuottavat yhteistyössä Ilmatieteen laitos, Maa- ja Elintarviketalouden tutkimuskeskus, ProAgria Maaseutukeskusten Liitto ja paikalliset maaseutukeskukset.

Palvelun tarkoituksena on tuottaa maatalousyrittäjille päätöksenteon tueksi tarkennettuja alueellisia sääennusteita täydennettynä ajankohtaisilla maataloustiedotteilla. Sääennusteissa kerrotaan tulevien päivien sateista, niiden todennäköisyydestä, pilvisyydestä, tuulesta ja suhteellisesta kosteudesta, vuorokauden ylimmästä ja alimmasta lämpötilasta sekä hallan todennäköisyydestä. Sääennusteet uusitaan vähintään kaksi kertaa vuorokaudessa.

Ajankohtaiset maataloustiedotteet tehdään alueellisesti maaseutukeskuksissa. ProAgria maaseutukeskusten asiantuntijat antavat kasvukauden aikaisiin kasvintuotannon toimenpiteisiin liittyviä suosituksia sekä varoittavat sadontuotantoa uhkaavista riskitekijöistä, kuten taudeista ja tuholaisista. Ajankohtaistiedotteet tarkistetaan kerran päivässä.

Maatalouden sää- ja neuvontapalvelun valtakunnalliset palvelunumerot ovat
0600 1 0620(suomenkielinen) ja 0600 1 0640 (ruotsinkielinen). Kiinteällä puhelimella soitettaessa puhelu ohjautuu automaattisesti sen alueen sääennusteeseen, josta soitto tulee. Matkapuhelinta käytettäessä aluevalinta on tehtävä itse. Palvelun hinta on 0,92 euroa/minuutti.

Lisätietoja:

Ilmatieteen laitos, meteorologi Riitta Bernström
puh. (09) 1929 3140, riitta.bernstrom@fmi.fi