Tiedotearkisto: 2006

Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelulla uusi ilme

23.3.2006 12:00

Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelun ulkoasua on uudistettu. Verkkopalvelun rakenne pysyy entisellään, mutta linkkien näkyvyyttä sivuston ylä- ja vasemmassa laidassa on selkeytetty. Muutokset julkistettiin tänään Maailman ilmatieteen päivän kunniaksi.

Ulkoasun uudistuksen lisäksi verkkopalveluun on tehty muitakin parannuksia.

Paikallissää-sivun 5 vuorokauden sääennusteisiin on lisätty yölämpötilat. Päiväennusteet ovat ylhäällä ja yöennuste alemmalla rivillä päivän ennusteiden alapuolella. Ennustetta luetaan niin, että esimerkiksi torstain ja perjantain välisen yön ennuste on merkitty torstain ja perjantain alapuolelle, säämerkkien väliin. Yölämpötila on ennustettu minimilämpötila kyseiselle yölle.

Paikallissääsivuille on lisätty myös paikkakuntakohtaiset auringon nousu- ja laskuajat sekä päivän pituus.

Sivuston oikeasta alalaidasta löytyy muuntolaskuri, jonka avulla voi muuntaa lämpötilan, paineen, nopeuden, pituuden, energian ja tehon suureita yksiköistä toiseen. Laskuri on tehty sekä suomen, ruotsin että englannin kielisille verkkosivuille.

Uudistukset on toteutettu Ilmatieteen laitoksen ja Mosaic Productions Oy:n yhteistyönä. Graafinen suunnittelija Timo Tontti Incognito Oy:stä on ollut mukana verkkopalvelun ulkoasun suunnittelussa.

Paikallissääsivulle

Lisätietoja ja ideoita verkkopalvelun kehittämiseksi voi lähettää Ilmatieteen laitoksen www-toimittaja Tuija Vuoriselle
puh. (09) 1929 2234
tuija.vuorinen@fmi.fi