Tiedotearkisto: 2015

Ensimmäisiä lumi- ja räntäsateita myös Etelä-Suomeen (päivitys 21.11.)

21.11.2015 12:16

Matalapaine liikkuu viikonlopun aikana hitaasti kohti Keski-Suomea. Lumisateet heikentävät ajokeliä monin paikoin.

Kuva: Antonin Halas

Kuva: Antonin Halas

Ilmatieteen laitoksen lauantaina 21. marraskuuta tekemän ennusteen mukaan Etelä-Suomessa oleva matalapaine liikkuu viikonlopun aikana hitaasti maan keskiosaan ja väistyy sunnuntai-illan aikana maamme itäpuolelle. Maan keskivaiheilla on odotettavissa sunnuntain keskipäivään asti yleisesti vielä 5 – 10 cm lisää lunta. Pohjanmaan tienoilla sekä Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueella lunta sataa paikoin vielä 10 – 15 cm. Lauantain ja sunnuntain aikana lumisateiden painopiste siirtyy maan keskiosaan yltäen Pohjanmaan rannikolta Pohjois-Savoon.

Ajokeli on monin paikoin huono tai erittäin huono. Liikenteeseen lähtevien kannattaa tarkistaa voimassa olevat varoitukset hyvissä ajoin.

Lumi sataa edelleen raskaana nuoskamaisena lumena ja lämpötila pysyy lähellä nollaa astetta, joten yöhön mennessä runsaslumisilla alueilla voi esiintyä paikoin tykkylumiongelmia. Tuuli kinostaa lunta Pohjanmaan rannikkovyöhykkeellä etenkin lauantaina.

Lisäksi lähinnä lounaisrannikolla ja lounaissaaristossa esiintyy voimakkaita luoteispuuskia launtai-iltapäivän ja –illan kuluessa.

Lisätietoja:

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (4,01 e/min + pvm)

Ilmatieteen laitoksen meteorologit Twitterissä: http://twitter.com/meteorologit