Tiedotearkisto: 2010

Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelu uudistettu

2.12.2010 10:23

Ilmatieteen laitoksen julkinen verkkopalvelu on uudistunut. Verkkopalvelusta on saatavissa viiden vuorokauden sääennusteet nyt yli 10 000 paikkaan Suomessa.

Kuva: Kari Österberg

Kuva: Kari Österberg

Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelun tavoitteena on tarjota kaikille Suomen säästä kiinnostuneille ajantasaista ja laadukasta tietoa. Sivuston uudistukset näkyvät käyttäjille sääpalvelujen laajentumisena sekä ulkoasun ja sivuston rakenteen muutoksina.

Palvelun keskeisimmät uudistukset:

 • Paikallissäästä on saatavissa viiden vuorokauden sääennuste Suomessa nyt noin 10 000 paikkakunnalle tai paikalle. Paikallissään pikavalinnan ennakoiva tekstintunnistus tarjoaa mahdollisia ennustepaikkoja nopeasti. Paikallissään pikavalinta löytyy helposti verkkopalvelun kaikilta sivuilta.
 • Paikallissään viiden vuorokauden sääennusteen lähipäivien ajallista tarkkuutta on lisätty. Lähituntien ennuste on saatavissa kolmen tunnin välein.
 • Paikallissää-sivulla on nähtävissä tieto siitä, onko kyseisellä maa-alueella parhaillaan voimassa säähän liittyviä varoituksia. Varoituskartta on nähtävissä myös verkkopalvelun etusivulla.
 • Suomen säähavainnot päivittyvät Suomen kartalla tunnin välein, nykyisen kolmen tunnin sijaan.
 • Paikallissää-sivun havaintokäyrillä on nähtävissä säähavaintoja takautuvasti kahden vuorokauden ajalta. (Aikaisemmin tieto oli saatavissa vain yhden vuorokauden ajalta.)
 • Verkkopalvelun etusivulla on luettavissa päivittäin meteorologin lyhyt katsaus Suomen tulevaan säähän.
 • Suosittu ilmakehäsanasto Ilmakehä-ABC on nyt saatavilla myös ruotsiksi nimellä Atmosfär-ABC.

Teematietoa-osiosta asiantuntevaa taustatietoa

Uuteen Teematietoa-osioon on koottu Ilmatieteen laitoksen asiantuntijoiden artikkeleja käyttäjiämme kiinnostavista säähän, ilmakehään ja meriin liittyvistä aiheista.

Teematiedossa käsiteltyjä aiheita ovat muun muassa sääennusteen tekeminen, ilmakehän kerrokset, sääilmiöt ja vaikkapa revontulet. Osiossa käsitellään erikseen huomiota herättäviä ja jopa vaarallisia sääilmiöitä kuten ukkosia, trombeja ja syöksyvirtauksia. Teematiedosta on luettavissa myös runsaasti tietoa Ilmatieteen laitoksessa hyödynnettävästä tekniikasta, kuten säätutkista, satelliiteista ja erilaisista muista avaruuslaitteista. Uutuutena Teematietoa-osiosta löytyy myös pilvikuvasto ja vanha tuttu Ilmakehä-ABC-sanasto.

Anna palautetta uudistuksesta!

Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelun sisällölliset uudistukset on julkistusvaiheessa keskitetty etusivulle ja Paikallissää-sivulle. Palveluja kehitetään vaiheittain myös julkistuksen jälkeen. Anna siis uudistuksesta palautetta ja auta meitä kehittämään verkkopalveluamme edelleen.

Palautetta uudistuksesta ja kehitysideita voi lähettää verkkopalvelun palautelomakkeella ilmatieteenlaitos.fi/palaute. Uudistusta voi kommentoida tai palautetta lähettää myös Twitterissä: twitter.com/meteorologit

Perustietoa ilmatieteenlaitos.fi-verkkopalvelusta

 • Verkkopalvelun osoite on ilmatieteenlaitos.fi. Myös lyhyempi osoite fmi.fi toimii ja ohjautuu pääsoitteeseen.
 • Ruotsinkielinen sivusto on osoitteessa sv.ilmatieteenlaitos.fi.
 • Englanninkielisen sivuston osoite on en.ilmatieteenlaitos.fi.
 • Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelu on Suomen mittakaavassa merkittävä. Laitoksen verkkopalvelussa vierailee joka vuorokausi keskimäärin yli 265 000 eri käyttäjää (lähde Google Analytics).

Ilmatieteen laitoksen verkkopalveluun tuottavat tietosisältöä kymmenet Ilmatieteen laitoksessa työskentelevät asiantuntijat.

Lisätietolinkkejä:
Tietoa verkkosivustosta: ilmatieteenlaitos.fi/tietoa-sivustosta
Tarkempaa tietoa sääpalveluista: ilmatieteenlaitos.fi/saapalvelut-verkossa
Säämerkkien selitykset: ilmatieteenlaitos.fi/saamerkkien-selitykset

Lisätietoja:
Verkkopäätoimittaja Tuija Vuorinen puh. (09) 1929 2234 tuija.vuorinen@fmi.fi

Uusi sääennuste

Uusi paikallissääsivu